Δηλώσεις Η. Σιφάκη για τη σημερινή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (βίντεο)

Ιούνιος 09, 2015
jumbo-banner

O αντιδήμαρχος H. Σιφάκης, έκανε αναφορά- κάλεσμα στη σημερινή Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της πρώην Εβραϊκής Συναγωγής (ΧΑΒΡΑ), στις 19:00, με δύο σημαντικά θέματα:

1Διατύπωση γνώμης επί του Κανονισμού Αστικής λειτουργίας
2.Διατύπωση γνώμης επί του Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου Κω

Ουσιαστικά, ενημερώνει τους πολίτες ότι τα σχέδια βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου μας (http://www.kos.gov.gr) και τους καλεί να τα μελετήσουν και να παραστούν, ώστε να καταθέσουν ιδέες και απόψεις επί του θέματος. 

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι το ξαναστήσιμο ενός οργανισμού θέλει χρόνο και αυτή τη στιγμή γίνεται μεγάλη προσπάθεια γι αυτό, ενώ θεωρεί ότι ο Δήμος έχει δυνατότητες εξέλιξης. Μετά από κάποιο διάστημα θα υπάρχει ροή στον τομέα της καθαριότητας. Ο Δήμος λειτουργούσε αρκετά χρόνια χωρίς κανονισμό, πράγμα που πιθανόν να δυσκολέψει την εφαρμογή του, αφού θα πρέπει να περάσει στη συνείδηση των πολιτών. Η διαδικασία είναι επίπονη, αλλά θα φέρει σίγουρα αποτελέσματα. 

Η διαβούλευση αφορά όλο το νησί, και οι όποιες αποφάσεις-προτάσεις θα συζητηθούν στο Δ.Σ. Ο Η. Σιφάκης αναφέρθηκε και στην έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού, που με την επαναφορά της δημοτικής αστυνομίας θα λυθεί εξίσου. Επίσης, σε ερώτηση για το ποια προβλήματα έχουν αναφέρει οι πολίτες, μίλησε για την ανακύκλωση, η οποία απασχολούσε αρκετούς και η οποία ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή ενώ τα υπόλοιπα αφορούν τη γενική όψη του νησιού και όχι κάτι συγκεκριμένο. 

Δείτε τα όσα δήλωσε

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot