Δηλώσεις Γ. Κυρίτση, Γ. Ζαχαράτου και Ε. Χατζηνικολάου για την ενίσχυση του τουρισμού στην Κω (φωτό-βίντεο)

Σεπτέμβριος 14, 2015
jumbo-banner

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο νησί της Κω για τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στο τουριστικό προϊόν, όπου δόθηκε έμφαση στους τρόπους αντιμετώπισης της αρνητικής εικόνας που προκλήθηκε και την καλύτερη προβολή και διαφήμιση, παρουσία των Γενικού Γραμματέα Τουρισμού κ. Γεράσιμου Ζαχαράτου και της Προέδρου του ΕΟΤ κας Ελισάβετ Χατζηνικολάου.

Τα συμπεράσματα της όλης σύσκεψης αφορούσαν κυρίως την δημιουργία μίας συγκροτημένης ομάδας συνομιλητών, μέσω της οποίας θα υπάρχει αμφίδρομη πληροφόρηση και θα γίνονται γνωστές οι θέσεις, τα αιτήματα και τα προβλήματα της Κω.

Κρίθηκε αναγκαία η διαχείριση της κρίσης, λέγοντας αλήθειες και όχι με υπερβολές και ψέμματα και τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Χατζηνικολάου. Έγινε αναφορά στην λεγόμενη Ομπρέλα του ΕΟΤ, η οποία βασίζεται σε τριετή στρατηγική, η οποία περιλαμβάνει ως επί των πλείστων την προβολή των παραμεθώριων περιοχών, κυρίως με in house διαδικασίες και τη χρήση του διαδικτύου, σύναψη συνεργασιών με μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου, συντονισμό προβολής των περιφερειών, σταρτηγικές συμμαχίες με tour operators και αεροπορικές εταιρείες, επενδύσεις σε εκθέσεις (Αγγλία, Θεσσαλονίκη, Γαλλία, Ισπανία, Orlando, κα), ταξίδια εξοικείωσης, συναντήσεις Β2Β, δημιουργία διαγωνισμών σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Τέθηκε επίσης η αναγκαιότητα ύπαρξης φρέσκων ιδεών, κάποιες εκ των οποίων εκφράστηκαν στη σύσκεψη από τοπικούς φορείς του τουρισμού και όχι μόνο. 

Η σύσκεψη έκλεισε με αισιοδξία, αφού η Ελλάδα παρά την αρνητική δημοσιότητα έχει ισχυρό brand name. Ήδη τρέχει καμπάνια προβολής και έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της ειδικής προβολής των νησιών που έχουν υποστεί πλήγμα. 

Δείτε τα όσα δήλωσαν μετά τη σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Ελισάβετ Χατζηνικολάου και ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot