Γ. Χατζημάρκος: «μπορεί τελικά στην Κω να κρίνονται πολύ περισσότερα πράγματα για την χώρα μας από όσα νομίζουμε» (BINTEO)

Φεβρουάριος 03, 2016
jumbo-banner
Το προσφυγικό

Σε συνάρτηση  με την αλλαγή του χρηματοδοτικού status της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης θα θέσει στους Ευρωπαίους αξιωματούχους και το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και τις επιπτώσεις που υφίστανται τα νησιά - αποδέκτες των μεγάλων μεταναστευτικών ροών. Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, «στην αγωνιώδη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, δεν έχει συνυπολογιστεί το τεράστιο δημοσιονομικό κόστος της διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος και αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να τεθεί».

Αναφερόμενος στις ασφυκτικές  - και εν πολλοίς- άδικες πιέσεις και απειλές που υφίσταται η χώρα από την Ευρώπη για έξοδο από την Συνθήκη Σένγκεν και λόγω της υστέρησης στην διαμόρφωση των hot spots, ο κ. Χατζημάρκος έκανε γνωστό σήμερα πως, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, το αδιέξοδο των τελευταίων μηνών στο νησί της Κω, οδηγείται σε απεμπλοκή. 

«Δουλεύουμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου στην κατεύθυνση της εξεύρεσης διεξόδου  στο πρόβλημα της Κω και είμαστε πολύ κοντά σε λύση» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «από τις εναλλακτικές θέσεις που εξετάζονται για την δημιουργία hot spot εκτός της περιοχής Λινοπότι, μια τουλάχιστον μπορεί να οδηγήσει σε απεμπλοκή της κατάστασης μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες».

Ο κ. Χατζημάρκος επέστησε για μια ακόμη φορά την προσοχή στην κρισιμότητα της κατάστασης λόγω των πιέσεων του δέχεται η χώρα, στην ανάγκη να γίνουν γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις, ενώ τόνισε πως «μπορεί τελικά στην Κω να κρίνονται πολύ περισσότερα πράγματα για την χώρα μας από όσα νομίζουμε ότι διακυβεύονται». 
tvkosmos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot