Γ. Κυρίτσης προς Βασιλάκη: Υψηλό κόστος τιμής εισιτηρίου εσωτερικών πτήσεων από και προς Κω

Μάιος 07, 2015
jumbo-banner

Το θέμα του υψηλού κόστους της τιμής του εισιτηρίου από και προς την Αθήνα έθεσε ο Γιώργος Κυρίτσης στον Αντιπρόεδρο της Aegean κ.Βασιλάκη.- Επίκειται και επίσημη συνάντηση των δύο πλευρών στην Αθήνα.

Με τον Αντιπρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας Aegean κ.Ευτύχιο Βασιλάκη συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Σιφάκης.

Ο Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα του υψηλού κόστους της τιμής του εισιτηρίου από την Κω προς Αθήνα και αντίστροφα.

Ο κ.Κυρίτσης επισήμανε ότι το κόστος που πληρώνει ένας επιβάτης για να μετακινηθεί με δρομολόγια εσωτερικών πτήσεων από και προς την Κω, είναι από τα υψηλότερα σε πανελλαδική κλίμακα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην πραγματοποίηση μιας επίσημης συνάντησης στην Αθήνα, ενδεχομένως και εντός του μήνα, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα και να διερευνηθούν τρόποι μείωσης της τιμής του εισιτηρίου.

Σε αυτή τη συνάντηση, ο Δήμος Κω θα προσέλθει με στοιχεία, που αφορούν συγκριτικά μεγέθη για το κόστος με άλλους προορισμούς αλλά και προτάσεις που στοχεύουν στη μείωση του κόστους για τα δρομολόγια από και προς την Κω.

Σε δήλωση του, ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Κυρίτσης τονίζει:

‘’ Είχαμε μια πρώτη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Aegean κ.Βασιλάκη και μιλήσαμε με ειλικρίνεια.
Μας απασχολεί ιδιαίτερα το υψηλό κόστος του εισιτηρίου προς την Αθήνα και αντίστροφα αλλά και προς άλλους προορισμούς στο εσωτερικό.
Είναι ένα θέμα που απασχολεί όλους τους πολίτες της Κω αλλά και τους επισκέπτες μας.

Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε, επισήμως, στην Αθήνα προκειμένου να διερευνήσουμε το περιθώριο μείωσης στην τιμή των ναύλων.

Θα πάμε σε αυτή τη συνάντηση με στοιχεία και προτάσεις για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Λειτουργούμε συγκροτημένα και με σχέδιο, η εποχή που ο Δήμος ήταν στον αυτόματο πιλότο και δεν τον απασχολούσαν αυτά τα θέματα, ανήκει στο παρελθόν.

Για εμάς η αεροπορική σύνδεση της Κω με την Αθήνα και με άλλους προορισμούς, είναι κομβικής σημασίας. Ιδιαίτερα στο κομμάτι εκείνο που αφορά το κόστος και την πυκνότητα των δρομολογίων.’’

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot