Γ. Κυρίτσης: να δρομολογηθεί άμεσα πλοίο για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών

Ιούνιος 01, 2015
jumbo-banner

ΘΕΜΑ: ‘’ Επικοινωνία του Δημάρχου Κω με τον Αν.Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για να δρομολογηθεί άμεσα πλοίο για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Γιώργος Κυρίτσης : Να γίνει άμεσα η μεταφορά, διαφορετικά να μετακινηθούν με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού’’

Με τον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.Θ.Δρίτσα είχε επικοινωνία για το θέμα της αναχώρησης από την Κω των παράνομων μεταναστών και προσφύγων, ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης.

Η συζήτηση έγινε και σε καλό κλίμα, με τη συμμετοχή και του δημοτικού συμβούλου επικεφαλής της παράταξης «ΚΩΣ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ» κ.Αριστ.Παυλίδη  και ο Υπουργός αναγνώρισε ότι πρέπει να επισπευστεί η άμεση μεταφορά των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών από το νησί της Κω αφού η κατάσταση πλέον καθίσταται μη διαχειρίσιμη και έχει δυσμενείς επιπτώσεις για την εικόνα του νησιού και για τον τουρισμό.

Ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης ζήτησε από τον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας να δρομολογηθεί άμεσα πλοίο για τη μετακίνηση των 1.300 και πλέον προσφύγων και παράνομων μεταναστών, που βρίσκονται στην Κω.

Η μετακίνηση, όπως είπε ο Δήμαρχος Κω πρέπει να γίνει άμεσα ενώ παράλληλα με παρέμβαση του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Π.Καμμένο ζήτησε τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού για τη μεταφορά των μεταναστών, αν δεν καταστεί δυνατή η δρομολόγηση πλοίου της ακτοπλοϊας.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν στην ενίσχυση των χωρών που δέχονται τα κύματα μεταναστών, όπως και την κατανομή τους στις Ευρωπαϊκές χώρες σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της έκτακτης σύσκεψης για το μεταναστευτικό.

Σε δήλωση του ο κ.Κυρίτσης επισημαίνει:

‘’Ο κ.Δρίτσας δείχνει να κατανοεί το πρόβλημα, η Κως όμως ζητά να δοθεί λύση εδώ και τώρα.

Είμαστε αναγκασμένοι να προσπαθούμε να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα που άλλοι δημιούργησαν.

Με 1.300 και πλέον παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες, το πρόβλημα δεν είναι διαχειρίσιμο. Η διαδικασία της ταυτοποίησης στην Κω αποτελεί μια μεγάλη παγίδα, που έχει σαν στόχο να εγκλωβίζει τους ανθρώπους αυτούς στην Κω και τους κρατά στα νησιά, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Και 6 και 10 αστυνομικοί να έρθουν επιπλέον, δεν λύνεται το πρόβλημα. Οι ρυθμοί των αφίξεων, καθημερινά, είναι μεγαλύτεροι από τον αριθμό των μεταναστών που ταυτοποιούνται κάθε μέρα.

Ζήτησα να δρομολογηθεί άμεσα  πλοίο της ακτοπλοϊας για τη μεταφορά τους. Παράλληλα, με παρέμβαση μου προς τον Υπουργό Άμυνας κ.Καμμένο ζήτησα τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να μετακινηθούν από την Κω οι 1.300 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες.

Στην Κω δεν υπάρχουν ούτε οι υποδομές ούτε οι προϋποθέσεις για να γίνει διαχείριση του μεταναστευτικού, αυτό ας το καταλάβουν όλοι. Το μόνο που πετυχαίνουν κάποιοι είναι να εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στο νησί μας και να δημιουργούν μια αρνητική εικόνα για το νησί και τον τουρισμό μας.

Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους, ότι μειοψηφικές απόψεις δεν μπορούν να επιβάλλουν τη θέληση τους σε ένα ολόκληρο νησί, πέρα και πάνω από τα όρια της λογικής.’’

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot