Γ. Κυρίτσης: Δεν θα μετατραπεί ο χώρος του Ρωμαϊκού Ωδείου σε καταυλισμό

Νοέμβριος 17, 2015 Add new comment
jumbo-banner

Δεν θα μετατραπεί ο χώρος του Ρωμαϊκού Ωδείου σε καταυλισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών.’’

Με αντιπροσωπεία της οργάνωσης ‘’Γιατροί Χωρίς Σύνορα’’, επικεφαλής της οποίας ήταν η γενική διευθύντρια κ. Μαριέττα Προβοπούλου με τη συμμετοχή του εντεταλμένου συμβούλου για την Πολιτική Προστασία κ. Σεβαστιανού Μαραγκού, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης.
Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Κω ήταν κάθετος σε ότι αφορά την μετατροπή του αρχαιολογικού χώρου του Ρωμαϊκού Ωδείου της Κω σε καταυλισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών.
Εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του αφού όπως επισήμανε ΄΄ απαξιώνεται η τουριστική ταυτότητα της Κω αλλά και το ιστορικό και πολιτιστικό της κεφάλαιο’’.
Ο κ. Κυρίτσης, κατέστησε σαφές ότι, ανεξάρτητα από την απόφαση παραχώρησης του ΚΑΣ, η νομιμότητα της οποίας ελέγχεται, ο Δήμος Κω δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτή την καταστροφική επιλογή για το νησί.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της οργάνωσης ‘’Γιατροί Χωρίς Σύνορα’’ έδειξαν ότι κατανοούν τις θέσεις του Δήμου Κω.
Δήλωσαν μάλιστα ότι δεν προτίθενται να έρθουν σε σύγκρουση με το Δήμο Κω και την τοπική κοινωνία.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης αναφέρει:
‘’ Θέλω να πιστεύω ότι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, το έργο των οποίων τιμώ και αναγνωρίζω, αντιλήφθηκαν ποια είναι η πραγματικότητα.
Κανένας καταυλισμός δεν θα δημιουργηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου, ειδικά στα συγκεκριμένα τμήματα που έχουν ενοικιαστεί από το Δήμο Κω, όπως και σε κανένα άλλο αρχαιολογικό χώρο αλλά και εντός του αστικού ιστού.
Κανείς δεν θα δημιουργήσει τετελεσμένα εις βάρος του τέταρτου κορυφαίου τουριστικού προορισμού της χώρας αλλά και των πολιτών αυτού του νησιού.’’

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot
No Internet Connection