Γ. Κυρίτσης για Παυλόπουλο: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώνει όλους τους Έλληνες

Φεβρουάριος 17, 2016
jumbo-banner

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ κ. Γ. ΚΥΡΙΤΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 16/2/2016 ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κυρίες και Κύριοι,
Η πρόταση μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για να ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επίτιμος δημότης του Δήμου Κω, δεν γίνεται μόνο επειδή συμπίπτει με την επίσκεψη του στο νησί μας για τον εορτασμό της επετείου της ενσωμάτωσης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αποτελεί το σύμβολο της ενότητας του ελληνικού λαού.
Αναδείχθηκε στο ύπατο αξίωμα της πολιτείας με ευρεία πλειοψηφία.
Έχει μακρά και σημαντική πορεία στο δημόσιο βίο.

Ως στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και ως Υπουργός υπηρέτησε με ευθύνη και ευθικρισία το εθνικό συμφέρον.
Μετριοπαθής και συναινετικός, επεδίωκε πάντα τη σύνθεση και όχι τη σύγκρουση και την οξύτητα.
Πανεπιστημιακός δάσκαλος με ευρύ επιστημονικό έργο και παρουσία.
Η Κως νιώθει μεγάλη τιμή για την επίσκεψη του στο νησί μας.
Η ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη αποτελεί ένα αντίδωρο από τη δική μας πλευρά.
Είναι μια οφειλόμενη τιμή σε ένα πραγματικό και ειλικρινή φίλο του νησιού μας.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας συμπίπτει με την κορύφωση της κρίσης που συνδέεται με το μεταναστευτικό ζήτημα.
Ο κ. Παυλόπουλος χειρίστηκε υποδειγματικά, ως Υπουργός, το μεταναστευτικό ζήτημα.

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο ήταν δική του ιδέα, την οποία προώθησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θεσπίστηκε το 2008 στη σύνοδο κορυφής του Παρισιού.

Αν είχε υιοθετηθεί, ως κυρίαρχη πολιτική από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη δεν θα αντιμετώπιζε τα σημερινά προβλήματα, δεν θα χαρακτηριζόταν από αμηχανία και ατολμία στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ο κ. Παυλόπουλος είχε εγκαίρως διαγνώσει το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε τα επόμενα χρόνια η Ευρώπη από το 2008.

Αντιμετώπιζε το μεταναστευτικό με ανθρωπισμό αλλά και ρεαλισμό που αποτελούσε ανάχωμα σε όσους είχαν ανησυχίες για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας.
Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο έθετε για πρώτη φορά το ζήτημα της νόμιμης μετανάστευσης αλλά και ενός ενιαίου ευρωπαϊκού μηχανισμού ασύλου, έτσι ώστε να μην μεταφέρεται το πρόβλημα σε χώρες όπως η Ελλάδα, που είναι φύσει αδύνατο να το αντιμετωπίσουν.

Έθετε το ζήτημα της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης και της αποτελεσματικότητας των συνοριακών ελέγχων, μαζί με μια συγκροτημένη ευρωπαϊκή πολιτική επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών με ασφάλεια στις χώρες από τις οποίες ήλθαν.

Ο κ. Παυλόπουλος όλα αυτά τα έθετε στο όχι και τόσο μακρινό 2008 αν και την επεξεργασία τους, από όσο γνωρίζω, την είχε ξεκινήσει από το 2006.
Πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα αν είχε υιοθετηθεί πλήρως και με οριζόντιες πολιτικές το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.
Προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο την λήψη απόφασης για την ανακήρυξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη του Δήμου Κω, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί μας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώνει όλους τους Έλληνες.
Αυτό το μήνυμα θέλει να στείλει ο Δήμος της Κω, τιμώντας τον Πρόεδρο.
Είναι το μήνυμα της ενότητας και της εθνικής συνεννόησης.

Ο Δήμαρχος Κω
Γιώργος I. Κυρίτσης

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot