Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Συκοφαντική επίθεση στην κινηματογραφική λέσχη του 1ου Γυμνασίου ΚΩ

Ιανουάριος 19, 2016
jumbo-banner

Στόχο συκοφαντικής επίθεσης έχουν αποτελέσει οι συνάδελφοι του 1ου Γυμνασίου Κω, οι οποίοι υλοποιούν ένα πρόγραμμα με προβολές ταινιών.

Το πρόγραμμα αυτό, τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις προβολές, δίνει την δυνατότητα στους μαθητές που προαιρετικά συμμετέχουν σε αυτό, να προσεγγίζουν διάφορα κοινωνικά, επίκαιρα προβλήματα.

Η επίθεση σε βάρος των συναδέλφων της κινηματογραφικής ομάδας, με τον ισχυρισμό ότι προβάλλεται ακατάλληλη ταινία και ότι οι μαθητές στο συγκεκριμένο σχολείο κινδυνεύουν, παρόλο που αγγίζει τα όρια της γραφικότητας αποτελεί επίθεσή σε όλο το σχολείο, και γενικότερα στο δημόσιο σχολείο. Οι κατηγορίες, εντελώς ανυπόστατες, δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, οι προβαλλόμενες ταινίες επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια προκειμένου να εξυπηρετήσουν την στοχοθεσία του προγράμματος και ταυτόχρονα οι γονείς των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό είναι ενήμεροι για την συνολική λειτουργία της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου. Η κατηγορία ότι συγκεκριμένη ταινία που επρόκειτο να προβληθεί είναι ακατάλληλη γιατί περιέχει σκηνές σκληρής βίας, δεν ευσταθεί, γιατί οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος, πάντα φροντίζουν να μην προβάλλονται σκηνές που δεν ταιριάζουν στην παιδική ψυχοσύνθεση.

Στηρίζουμε κάθε συνάδελφο που με ευαισθησία και αγάπη προς τα παιδιά, δίνει την μάχη είτε μέσα στην τάξη, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο τους, ώστε οι μαθητές τους να διαμορφώσουν μια προσωπικότητα με ευαισθησίες, με άποψη για τα κοινωνικά προβλήματα, με όραμα για το μέλλον. Τέτοιες προσωπικότητες μπορούν να διασφαλίσουν και το χτίσιμο μιας κοινωνίας χωρίς βία. Ταυτόχρονα καλούμε τους συλλόγους γονέων να είναι καθημερινά δίπλα στους δασκάλους των παιδιών τους, να τους εμπιστευθούν, να δυναμώνουν καθημερινά την συνεργασία μαζί τους. Για την Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, γονείς - εκπαιδευτικοί - μαθητές αποτελούν ένα αρραγές μέτωπο που μπορεί να βάλλει την σφραγίδα του για ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στα όνειρα της νέας γενιάς.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΟΥΣΣΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
H AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μετά την απαράδεκτη συκοφαντική επίθεση κατά των υπευθύνων του εκπαιδευτικού προγράμματος της Κινηματογραφικής Λέσχης του 1ουΓυμνασίου Κω, συνεδρίασε σήμερα 15-1-2016 ο Σύλλογος των Καθηγητών και ομόφωνα αποφάσισε: «Ο Σύλλογος των Καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Κω εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στις υπεύθυνες καθηγήτριες του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της Κινηματογραφικής Λέσχης στο 1ο Γυμνάσιο Κω, αλλά και όλων των υπευθύνων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Σχολείο μας.» Όλα τα εγκεκριμένα προγράμματα συνεχίζουν να υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία.

Ο Διευθυντής
Δημήτριος Βλάχος

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot