Α. Μπίλλης: ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο Δήμαρχο Κω: " Κράτα γερά Κώε και προσευχήσου!..."

Ιανουάριος 04, 2016 Comments (2)
jumbo-banner

Πολιτικές αναλύσεις και σκέψεις περί μεταναστευτικών ροών και το νησί της Κώ

Απάντηση στο δελτίο τύπου του δημάρχου

Οι πολίτες είπαν όχι, ένα μεγάλο ψέμα και μια πολιτική εγωισμού και άρνησης κατανόησης του πραγματικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε ως νησί , χώρα , Ευρώπη και γενικά ως ανθρωπότητα. Προσβολή προς την κοινωνία της Κώ με την έννοια ότι ποτέ δεν ρωτήθηκε και δεν ενημερώθηκε ο λαός του νησιού για το τι έχει να αντιμετωπίσει, αντιθέτως θεωρήθηκε ότι σύσσωμο το νησί είναι ενάντια σε οποιαδήποτε εύρεση λύσης.

Πώς να διατηρηθεί ενιαίο μέτωπο όταν ΔΕΝ υπάρχει και είναι απόλυτα φυσιολογικό και ανθρώπινο να μην υπάρχει. Μέσα σε ένα πληθυσμό 30.000 θα ήταν άκρως ουτοπικό να συμφωνούσαν όλοι. Αν εξαιρέσουμε τα άκρα που πάντα χαλάνε την ενότητα και πάλι υπάρχει διχογνωμία, κάτι απόλυτα φυσιολογικό και κοσμικό.

Αυτό το συμπέρασμα έπρεπε να αποτελεί την βάση και την αφετηρία για την Δημοτική αρχή προς συζήτηση και εύρεση λύσης προ δέκα μηνών, ίσως και προ τριετίας αφού ο πόλεμος στην Συρία έπαιρνε διαστάσεις μεγάλου μεγέθους, εδώ έχει βέβαια ευθύνη και η τότε κυβέρνηση της Ελλάδος αλλά και οι κυβερνήσεις των “Μ.Δυνάμεων”. Είναι ανεύθυνο να υποστηρίζεις ότι υπάρχει ενιαίο μέτωπο ακόμα και τώρα, αυτό δηλώνει πολλά όσον αφορά το τι προηγήθηκε τον περασμένο χρόνο με τους φορείς που καλό είναι να μην αναλύσουμε τώρα.

1ον Σίγουρα πρέπει να μεταφερθεί το τμήμα καταγραφής της αστυνομίας από το υπουργείο, σαφώς και η δημοτική αρχή το έθεσε στον υπουργό, αλλά έπρεπε να πιέσει με διαφορετικούς και πιο διπλωματικούς τρόπους, για το όφελος του νησιού και όχι να προχωρήσει στο φιάσκο συναντήσεων με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης νομίζοντας ότι ασκεί μοχλό πίεσης την στιγμή που έχουν συμφωνηθεί σε επίπεδο Ευρώπης. Αυτή η κίνηση δηλώνει ότι παραμέρισε το συμφέρον του νησιού και ακόμα μέχρι και σήμερα εξυπηρετεί συμφέροντα κομματικά και όχι τα συμφέροντα του νησιού μας και των πολιτών. Μέγα λάθος που υποδηλώνει άλλα σχέδια και στρατηγικές προπολεμικές, αν θα πέσει η κυβέρνηση θα γίνει αυτό και το άλλο και με λίγα λόγια ανωριμότητα και ανευθυνότητα. Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που αγγίζει την διεθνή κοινότητα και κατά την προσωπική μου γνώμη έπρεπε να χρησιμοποιηθεί το όχημα του μεταναστευτικού προς όφελος του νησιού, του 4ου τουριστικού προορισμού της χώρας (με ποιο τρόπο θα εξηγήσω παρακάτω) και συμπερασματικά ακόμα και για την ίδια την δημοτική αρχή και τον πρώτο πολίτη του νησιού.

2ον Εφόσον θέλουμε την Ευρώπη και τους τουρίστες πρέπει να ταχθούμε με την Ευρώπη. Δεν στέκει το επιχείρημα «αυτοί θέλουν Hot Spot και γι’ αυτό το υπουργείο δεν κάνει τίποτα». Αν είχαν την διάθεση να βοηθήσουν την προσπάθεια καταγραφής από την αρχή, για την ασφάλεια όλων μας, σίγουρα το υπουργείο θα μετέφερε την υπηρεσία στο χώρο που θα οριζόταν από την ίδια την δημοτική αρχή. Η αρνητική στάση είναι που κρατάει τα πάντα στάσιμα και εδώ βρίσκεται το επικίνδυνο ρίσκο και ο τυχοδιωκτισμός των επιλογών της. Αν όντως εξυπηρετεί και καθοδηγείτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προς ζημιά της κυβέρνησης, τότε αυτό αποτελεί προδοσία σε αυτό που ορκίστηκε ως Δημοτική αρχή, να υπηρετήσει πλήρως τους πολίτες και το νησί. Άλλο να φτιάχνεις πλατείες και ποδηλατοδρόμους και άλλο να αντιμετωπίζεις προσφυγικές ροές τέτοιου μεγέθους που εμφανίζονται κάθε εκατό χρόνια.

3ον Όλοι σαφώς θα περιμένουμε να ακούσουμε στις 8/1 τις προτάσεις, αλλά επιμένει να δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί, την χώρα, την Συρία, την Γερμανία, την Τουρκία, την Βρετανία και γενικότερα της κατάστασης. Πολιτικοί της μπουλντόζας και του style.

4ον Αν λειτουργούσε από την αρχή θετικά στην επίλυση του προβλήματος και οριζόταν χώρος οι Μ.Κ.Ο θα πήγαιναν όπου τους υποδεικνύονταν, τόσο χρόνο που έχασε θα μπορούσαμε ακόμα να είχαμε δημιουργήσει και την δικιά μας ΜΚΟ, που θα βοηθούσε πολύπλευρα το νησί και τον πληθυσμό του.

Πρώτα ως προς την εικόνα που θα έβγαινε προς τα έξω και δεύτερο τα οικονομικά οφέλη. Μην ξεχνάτε το καλοκαίρι πολλά ξενοδοχεία διοργάνωσαν βραδιές αλληλεγγύης με τους πελάτες, που έδωσαν τον οβολό τους και παράχθηκε πολύ βοήθεια για τους ανθρώπους πρόσφυγες. Πολλές οι λάθος κινήσεις και πολύ το πείσμα, αυτό δεν είναι πολιτική αλλά αυτοκαταστροφική ξεροκεφαλιά.

5ον Λίγο αργά σκέφτηκε να ανοίξει τις πόρτες της στους πολίτες και τους φορείς για να εκφραστούν προτάσεις και ενστάσεις. Η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση μυρίζει μπαρούτι και στημένη δουλειά, προφανώς θα προκύψουν τραμπουκισμοί από τα δύο άκρα, πράγμα που θα δώσει στην Δημοτική Αρχή περισσότερη δύναμη στο να περάσει τον δικό της τρόπο σκέψης με όποιες συνέπειες έχει αυτό για τους ίδιους και την οικονομία του νησιού.

6ον Όσον αφορά τα διοικητικά συμβούλια των φορέων, εφόσον δεν δίνει ονόματα και δεν μιλάει ανοικτά, μάλλον πρόκειται για λασπολογία, κρυφές ατζέντες διάσπαση ενιαίου μετώπου και τα λοιπά. Η Κως δεν είναι Μυτιλήνη και δεν θα γίνει ποτέ, ούτε και το ανάποδο, ο νοών ας εννοήσει.

Κανείς δεν θα εγκλωβιστεί εδώ γιατί κανείς δεν θέλει να μείνει, σίγουρα κάποιοι θα μείνουν, πράγμα που θα φέρει μεγάλη χαρά στους φτηνούς ξενοδόχους και λάτρεις της ανασφάλιστης εργασίας αλλά αυτή είναι δουλειά του ΙΚΑ.

Καμιά υπευθυνότητα και πολύ μακριά από την πραγματικότητα ο δρόμος που διάλεξε η δημοτική αρχή και πολύ φοβάμαι ότι είναι πλέον και αργά να ανατραπεί όλος αυτός ο μπούσουλας.

Κράτα γερά Κώε και προσεύχου!

Με σεβασμό και τιμή

Μπίλλης Αντώνιος

Απόφοιτος του Πάντειου Πανεπιστημίου στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας.

Σχόλια  
Αντώνης
0 #2 Αντώνης 04-01-2016 16:44
Άλλοι έχουν την εξουσία και μπορούν να κάνουν το λόγο πραξη
το θέμα είναι οτι η εξουσία δεν έχει λόγο
Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
******
0 #1 ****** 04-01-2016 14:36
Επιβεβαιώνεις αυτό που λέει ο σοφός λαός ΑΛΛΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΡΑΞΗ. Στα λόγια μια χαρά από πράξη γνωρίζεις;;;;
Παράθεση | Αναφορά στον Διαχειριστή
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot