Αποφασίστηκε διενέργεια ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για το Hotspot στην Κω

Φεβρουάριος 08, 2016
jumbo-banner
Κυρίαρχο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, όπως ήταν αναμενόμενο, το ζήτημα του μεταναστευτικού. 
Ακούστηκαν πολλές απόψεις και τοποθετήσεις επί του θέματος, αλλά αυτό που τελικώς αποφασίστηκε είναι η διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος για να αποφανθεί ο Κωακός λαός αν είναι υπέρ ή κατά της δημιουργίας Hotspot. 
Το ζήτημα του δημοψηφίσματος είχε τεθεί ξανά και ξανά σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα περιστατικά που σημειώθηκαν ίσως αποτελεί ένα τρόπο και μία καλή ευκαιρία να αποδειχθεί ότι δεν πρόκειται για μειοψηφία πολιτών που δεν επιθυμεί την δημιουργία Hotspot αλλά την πλειοψηφία του Κωακού λαού.
Να σημειωθεί ότι η Συντονιστική Επιτροπή πολιτών με εκπρόσωπο τον Μ. Μπαλάσα, γνωστοποίησε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί 7.000 υπογραφές πολιτών της Κω κατά του Hot Spot και τόνισε ότι ότι έχουν πειστεί πλέον και οι πιο δύσπιστοι ότι τα νησιά, όπως η Λέσβος όπου λειτουργούν Hot Spot έχουν πολλαπλασιάσει τις αφίξεις μεταναστών σε σχέση με πριν, ενώ στην Κω το φαινόμενο έχει κατά κάποιο τρόπο ελαχιστοποιηθεί.
Βέβαια, δεν ξέρουμε κατά πόσο το δημοψήφισμα μπορεί να αποφέρει ένα αποτέλεσμα, αν δηλαδη θα αποτρέψει τη δημιουργία του Hot spot, αλλά σίγουρα θα δικαιώσει την προσπάθεια όσων αυτές τις μέρες ήταν στο δρόμο και μάχονται γι αυτό το σκοπό...
Τις επόμενες μέρες θα μάθουμε λεπτομέρειες για τον τρόπο και την ημερομηνία διεξαγωής του δημοψηφίσματος.
ΨΗΦΙΣΤΕ στη διαδικτυακή μας ψηφοφορία: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ για Hotspot στο νησί;
{mijopolls 6}

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot