Απολογισμός συλλόγου Ελληνογαλλόφωνων

Νοέμβριος 04, 2015
jumbo-banner

Δύο χρόνια μετά τη σύσταση του συλλόγου μας θα αναφερθούμε συνοπτικά στις ενέργειές μας.

- Γνωστοποιήσαμε την σύσταση του συλλόγου στους μορφωτικούς ακολούθους των πρεσβειών Γαλλίας, Ελβετίας και Βελγίου, ως και στα επί τιμή προξενεία Γαλλίας και Βελγίου στην Δωδεκάνησο.

- Ξεκινήσαμε 26 φίλοι και φίλες και τώρα είμαστε 54. Η εκλογή του Σταμάτη Τζιτζή πρακτικά ήταν αδύνατο να γίνει δεκτή στο πρωτοδικείο, λόγω εμποδίων που υπήρχαν εξαιτίας του ότι δεν είναι μόνιμος κάτοικος Κω. Μετά τις τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες εκλέχθηκε νέος πρόεδρος, εκδόθηκε ΑΦΜ και ανοίχθηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα.

- Μεταφράσαμε το καταστατικό του συλλόγου στα γαλλικά και ιταλικά.

- Είμαστε σε επαφή με τους παρακάτω συλλόγους για την διενέργεια συνεργασιών και κοινών εκδηλώσεων:

- Α. Φιλητά. Συνδιοργανώσαμε βραδιές ποιήσεως στις δύο γλώσσες. Προ έτους περίπου καλέσαμε τον καθ. ΕΚΠΑ Γιάννη Μάζη που μας ανέπτυξε επίκαιρο θέμα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μ.Α. και στην περιφέρειά μας. Για το μέλλον προγραμματίζονται και άλλες κοινές εκδηλώσεις.

- Β. Σύλλογο Ελληνίδων κυριών Γενεύης: Με την μεσολάβηση του επιτίμου προέδρου μας σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ.κ. Ιερεμία ο ως άνω σύλλογος φιλοξένησε στην Γενεύη τον πρόεδρο Φ. Δημόπουλο και το μέλος μας Θεοδ. Διακογιάννη και σε εκλεκτό ακροατήριο παρουσιάστηκε η σημερινή Κως, το Δ.Ι.Ι.Κ, η ιπποκρατική σκέψη και η πανανθρώπινη αξία του ιπποκρατικού όρκου.

- Faro di Hippocrate: με την μεσολάβηση των επιτίμων μελών μας dct Arturo Caruzo και Mariangela Ielo αντίστοιχα είμαστε σε συνεννόηση για εκδηλώσεις στην Κω το προσεχές έτος.

- Herodotus, της γείτονος Αλικαρνασσού: ήδη ματαιώθηκε λόγω capital control μουσική εκδήλωση κλασσικής μουσικής από Τούρκους μουσικούς τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και τον παρελθόντα Σεπτέμβριο παρόμοια εκδήλωση με Γάλλους μουσικούς.

- Euro-Grèce – France στο Montpellier. Στις 6 Νοεμβρίου 2015 ο Φάνης Δημόπουλος και ο Βασίλης Χατζηβασιλείου θα αναπτύξουν το θέμα Κοραής- Ιπποκράτης- Κως στο Montpellier.

- Σπίτι της Ευρώπης, στη Ρόδο.

- Με μέριμνα των μελών μας μεταφράστηκε στη Γαλλική και Γερμανική γλώσσα περιληπτική ιστορία του ΔΙΙΚ και τυπώθηκε σχετικό φυλλάδιο (σε έξι γλώσσες)

- Δωρεά στο ΔΙΙΚ αντιγράφου του πρακτικού τριδυμοποιήσεως των πόλεων Salerno, Montpellier και Κω που φυλάσσεται στην αίθουσα Δημ. Συμβ. του Δήμου μας.

- Προβολή γαλλικής ταινίας κινουμένων σχεδίων στο 1ο Δημοτ. Σχολείο και άλλης γαλλικής ταινίας σε τρία γυμνάσια. Επακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά και τους παρισταμένους γονείς και εκπαιδευτές με ψυχολόγο - μέλος του συλλόγου μας.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά.

Το Δ.Σ.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot