Απάντηση Δήμου Κω σε Μουζάλα: "εμμονή η δημιουργία hotspot στο νησί της Κω"

Ιανουάριος 14, 2016
jumbo-banner

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο Αν.Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μουζάλας στη Βουλή:

‘’ Ο κ. Μουζάλας αλλά και οι συναρμόδιοι Υπουργοί έχουν λάβει εδώ και μία εβδομάδα την πρόταση του Δήμου Κω για την μεταφορά της υπηρεσίας καταγραφής προσφύγων και παράνομων μεταναστών σε δημόσιο ή ιδιωτικό ακίνητο εκτός του αστικού ιστού.

Στην πρόταση αυτή όφειλε να απαντήσει ο κ. Υπουργός, γιατί είναι η μοναδική ρεαλιστική πρόταση που συνιστά ορθολογική διαχείριση του μεταναστευτικού και δεν μετατρέπει τον τέταρτο κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας σε πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών και αποθήκη ψυχών.

Ο κ. Μουζάλας επιμένει όμως στη δημιουργία του hotspot στην Κω και αρνείται να συζητήσει κάθε άλλη λύση.

Η αντίθετη άποψη του Δημάρχου και των πολιτών της Κω στη δημιουργία hotspot στο νησί μας, θεωρείται απαράδεκτη στάση, σύμφωνα με την καθεστωτική λογική του κ.Υπουργού.

Ο κ.Μουζάλας πρέπει να μάθει να δείχνει τουλάχιστον ανοχή στη διαφορετική άποψη .

Οφείλει επίσης από τη θέση του Αν.Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής να μην λειτουργεί ως εκπρόσωπος ΜΚΟ αλλά ως εκπρόσωπος της Πολιτείας και των πολιτών.

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Κω είναι ο μοναδικός δήμος που δεν ενισχύθηκε οικονομικά από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις επιπτώσεις από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές.

Ο Δήμος Κω έχει κατέθεσε μια απόλυτα συγκεκριμένη πρόταση στους συναρμόδιους υπουργούς και περιμένει ουσιαστική απάντηση.

Δεν είναι πρόταση του Δημάρχου, είναι πρόταση της μεγάλης πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας και των φορέων.

Αυτή η πρόταση μπορεί να αποτελέσει βάση διαλόγου και να σταματήσει η εμμονή για τη δημιουργία hotspot στο νησί.’’

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot