×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Ανησυχία Σαμαρά για τους λαθρομετανάστες στα Δωδεκάνησα

Αύγουστος 22, 2014
jumbo-banner
Ανοιχτή γραμμή με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ.
 
Την ενεργοποίηση όλων των απαιτούμενων συστημάτων και υπηρεσιών για την αποτροπή του κύματος μεταφοράς παράνομων μεταναστών στα νησιά μας, ζήτησε το πρωί της Τετάρτης από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αντώνης Σαμαράς.
 
Ο Πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε χθες η στήλη «μικροπολιτικός» των Νέων, από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται καθηλωμένος με πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση του, δείχνει ιδιαίτερα προβληματισμένος με τη ραγδαία αύξηση των παράνομων μεταναστών που αποβιβάζονται σχεδόν καθημερινά στα νησιά μας.
 
Μάλιστα, για τον λόγο αυτό ο Πρωθυπουργός – αναφέρει το δημοσίευμα- ήταν το τελευταίο διήμερο σε «ανοιχτή γραμμή» με τον αρχηγό ΓΕΕΘα κ. Κωσταράκο, ώστε να έχει πλήρη εικόνα για την ενεργοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.
 
Επιστρατεύονται και άλλες υπηρεσίες
Η υπόθεση αντιμετώπισης των παράνομων μεταναστών προς τα νησιά μας, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να παίρνει πλέον μεγάλες διαστάσεις κι αυτό εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τις μαζικές αποβιβάσεις λαθρομεταναστών στα νησιά μας.
 
Ειδικά για την περιοχή της Δωδεκανήσου, εκτιμάται ότι τα μέσα αλλά και το προσωπικό που σήμερα υπάρχουν είναι περιορισμένα και κατά συνέπεια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει εκ των πραγμάτων το πρόβλημα που ολοένα και κορυφώνεται.
 
Εκτός των άλλων, το πρόβλημα φαίνεται να έχει και άλλου είδους διαστάσεις, αφού προκύπτει πλέον ξεκάθαρα ότι τα κυκλώματα (Τούρκων και σε ορισμένες περιπτώσεις και Ελλήνων που συνεργάζονται μεταξύ τους) έχουν θησαυρίσει από τις μεταφορές αυτές.
 
Προβληματίζουν οι μαζικές αποβιβάσεις
Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν αποβιβαστεί συνολικά πάνω από 3.500 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, προέρχονταν από την κόλαση του πολέμου της Συρίας.
Μεταξύ αυτών και εκατοντάδες παιδιά και βρέφη, τα οποία κατάφεραν με πολλούς κινδύνους και ταλαιπωρία να έρθουν στη Ρόδο.
 
Μόνο στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών εντοπίστηκαν:

136 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά μας


 
rodiaki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot