ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ στα Δημοτικά σχολεία του νησιού

Ιούνιος 11, 2015 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Πρωτόγνωρη η σημερινή διαδικασία εκλογών στα σχολεία όλης της χώρας (την τελευταία διδακτική ώρα) για την ανάδειξη νέων Διευθυντών από τους συλλόγους Διδασκόντων.

Πέρα από τα τυπικά προσόντα κάθε υποψήφιου (με την αντίστοιχη μοριοδότηση), υπάρχει και αναλογική μοριοδότηση ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων που έλαβε κατά τη μυστική ψηφοφορία από τους συναδέλφους του.

Με βάση την παραπάνω διαδικασίες οι αλλαγές που έχουμε στις Διευθύνσεις των 12 δημοτικών σχολείων της Κω είναι οι εξής:

Στο 1ο Δημοτικό ήταν δύο οι υποψήφιες: η μέχρι σήμερα Δντρια Κοντούλα Χατζηνικολάου και η συνάδελφος της Μαρία Ψύρη, τελικά από την ψηφοφορία αναδείχθηκε νέα Διευθύντρια η Μ. Ψύρη.

Στο 2ο Δημοτικό παραμένει Δντής ο Χρήστος Γαμβρέλλης (μοναδικός υποψήφιος)

Στο 3ο Δημοτικό ο Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου (μοναδικός υποψήφιος)

Στο 4ο Δημοτικό έχουμε επίσης αλλαγή: μετά την απόσυρση υποψηφιότητας του νυν Δντή Κυριάκου Προύζου, νέος Διευθυντής αναδείχθηκε ο Κώστας Πολίτης (Πρόεδρος του Συλλ. Εκπ. Πρωτοβάθμιας)

Στο 5ο Δημοτικό υποψήφιοι ήταν ο νυν Δντής Δημήτρης Χασαπλαδάκης και ο συνάδελφος του Γιάννης Διακομανώλης και από την ψηφοφορία αναδείχθηκε εκ νέου Διευθυντής ο Δημήτρης Χασαπλαδάκης.

Στο 6ο Δημοτικό παραμένει Διευθυντής ο Αριστείδης Φουντωτός (μοναδικός υποψήφιος)

Όπως και στο 7ο Δημοτικό η Ειρήνη Κουτσούτη (μοναδική υποψήφια)

Το ίδιο και στο Δημοτικό Ζηπαρίου παραμένει η Φρατζέσκα Ρέβελα (μοναδική υποψήφια)

Στο Δημοτικό Πυλίου έχουμε επίσης αλλαγή, καθώς αποσύρθηκε ο νυν Διευθυντής Κώστας Ανεθρεπτάκης και εξελέγη νέος Δντής ο Βησσαρίων Ζωίδης (με ερωτηματικό αν θα παραμείνει αναπληρωτής Διευθυντής στο ΚΕΔΔΥ).

Στο Δημοτικό Αντιμάχειας όπου συνταξιοδοτείται ο νυν Δντής Νίκος Γιακαλλής, νέα Διευθύντρια εξελέγη η Κατερίνα Καματερού.

Στο Δημοτικό Καρδάμαινας παραμένει ο Νίκος Ιερομνήμων (μοναδικός υποψήφιος)

& τέλος στο Δημοτικό Κεφάλου όπου αρχικά κατατέθηκαν τρεις υποψηφιότητες: η μέχρι σήμερα Δντρια Ευανθία Μπινιά, Σίσσυ Τσαντσαράκη και Θεόφιλος Κιρμανίδης, μετά την απόσυρση του τελευταίου εξελέγη νέα Διευθύντρια η Σ. Τσαντσαράκη.

Απομένει εντός των ημερών η τυπική επικύρωση από το ΠΥΣΔΕ ώστε στις 24 Ιουνίου να αναλάβουν επισήμως καθήκοντα οι νέοι Δντές. Ενώ την επόμενη Παρασκευή θα γίνει αντίστοιχη ψηφοφορία και για τις θέσεις των Υποδιευθυντών.

*(Ως κριτήρια επιλογής αναφέρονται: Η επιστημονική - παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου του υποψηφίου και τα συνυποβαλλόμενα αποδεικτικά στοιχεία Η υπηρεσιακή κατάσταση, καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία, όπως προκύπτει από στοιχεία του φακέλου του υποψηφίου Η συμβολή του υποψηφίου στο εκπαιδευτικό έργο, όπως προκύπτει από τις θέσεις στις οποίες έχει υπηρετήσει, καθώς και η προσωπικότητα και η γενική συγκρότηση του υποψηφίου. Μέσω της μυστικής ψηφοφορίας εκτιμώνται στοιχεία της προσωπικότητας όπως το ήθος, η εντιμότητα, το αίσθημα δικαιοσύνης, η δημοκρατική συμπεριφορά καθώς και οι ικανότητες του υποψηφίου. Στις ικανότητες του υποψηφίου περιλαμβάνονται ενδεικτικώς: η ικανότητα επικοινωνίας και συνεργασίας, η ικανότητα ανάπτυξης πρωτοβουλιών και επίλυσης προβλημάτων ιδίως διδακτικών, διοικητικών, οργανωτικών και λειτουργικών, καθώς και η ικανότητα δημιουργίας κατάλληλου παιδαγωγικού περιβάλλοντος έμπνευσης των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ο αριθμός των μορίων που ο υποψήφιος λαμβάνει κατά τη μυστική ψηφοφορία υπολογίζεται ως ακολούθως: το ποσοστό των ψήφων που έλαβε επί του συνόλου των έγκυρων ψήφων ανάγεται σε ποσοστό επί των 12 μορίων που μπορεί να λάβει κατά ανώτατο όριο ο υποψήφιος. Υποψήφιο στέλεχος το οποίο δεν συγκεντρώνει κατά τη μυστική ψηφοφορία τουλάχιστον το 20% των έγκυρων ψήφων, δεν συμμετέχει στην περαιτέρω διαδικασία επιλογής)

aegeanews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot