ΈΝΤΑΣΗ στον ΛΙΝΟΠΟΤΗ κατά την άφιξη του Επάρχου της Κω (φωτό-βίντεο)

Δεκέμβριος 08, 2015
jumbo-banner

Λίγο πριν τις 12 έφτασε στο Παλιό στρατόπεδο ο Έπαρχος Κω Γ. Χαλκιδιός.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του στο χώρο οι κάτοικοι άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση να γίνει κέντρο στο νησί και στο Λινοπότη. Πιο συγkεκριμένα, οι κάτοικοι φώναζαν ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος να φιλοξενήσει ένα hot spot και έγινε επίθεση στον κ. Χαλκιδιό αναφορικά με τα όσα γράφει το ΦΕΚ περί αρμοδιότητας και διαχείρισης των δομών από την Περιφέρεια. Αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι, δήλωσαν μόνοι σε αυτή την προσπάθεια να προστατεύσουν το νησί και την περιοχή τους. Χαρακτηριστικά δήλωσαν ότι ζουν 40 χρόνια εκεί και νιώθουν οτι αυτοί είναι πλέον πρόσφυγες που ξεριζώνονται για να ρθουν άλλοι ..Κάποιοι περισσότερο οξύθυμοι χρησιμοποίησαν βαριές κουβέντες..

Στο σημείο βρέθηκαν και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού κ. Μαλιλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Χατζηχριστοφή και η κα Παντελίκιζη.

Ο κ. Χαλκιδιός προσπάθησε από τη μεριά του να εξηγήσει ότι το ΦΕΚ δεν ορίζει την Περιφέρεια ουσιαστικά σαν αρμόδια. Τόνισε ότι αν δεν βρεθεί κάποιος χώρος, έξω από το κέντρο, με φύλαξη, θα επαναληφθούν τα φαινόμενα του καλοκαιριού και ότι δεν όρισε η Περιφέρεια χώρο...

Τέλος σημείωσε ότι ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, άνευ απροόπτου, θα φτάσει στην Κω την Πέμπτη για το ζήτημα και θα δώσει απαντήσεις για το θέμα.

Δείτε περισσότερα στα βίντεο που ακολουθούν

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot