Ένταση στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΡΑΣ

Ιούνιος 29, 2015 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Ακόμα και αυτοί που πήραν την απόφαση έθεσαν  θέμα "συνείδησης", αποδεικνύοντας ότι απ' όποια πλευρά κι αν το βλέπει κανείς είναι μια πολύ σκληρή απόφαση (εξ ου και οι αντιδράσεις ένθεν και ένθεν).

Ο λόγος για τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΗΡΑΣ σε πολύ ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα (δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς) με εντάσεις και ξεσπάσματα...

Ειδικότερα η απόφαση που ελήφθη με 3 ψήφους υπέρ (της Προέδρου Β. Παντελίκιζη, του Αντιπροέδρου Κ. Μωρέ και του μέλους του ΔΣ Π. Αλαβέρα) και μία κατά (Ε. Παπαδημητρίου από το Όραμα, ενώ απουσίαζε το έτερο μέλος του Οράματος Π. Πετρής)προβλέπει  την εξουσιοδότηση της Προέδρου να προβεί σε κάθε νομική ενέργεια και ότι προκύψει μέχρι την "οικειοθελή αποχώρησή τους..." (λέγε με απόλυση), όπως την εισηγήθηκε η Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ Β. Παντελίκιζη σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο της επιχείρησης, καθώς η συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας, οι αγωγές και τα εξώδικα θεωρούνται "κακόπιστη και καταχρηστική" ενέργεια εκ μέρους τους .

Από την πλευρά του Οράματος το μέλος Ε. Παπαδημητρίου (παρόντες ως παρατηρητές -παίρνοντας επίσης το λόγο- ήταν ο αναπληρωτής επικ. του Οράματος Γ. Φραγκούλης και το πρώην μέλος του ΔΣ,  Δ. Χασαπλαδάκης) τόνισε ότι απαράβατη θέση της παράταξης είναι η επαναλειτουργία του μέσου με κάθε τρόπο, με τις αποδοχές που έπαιρναν  πριν οι εργαζόμενοι.

Η Πρόεδρος Β. Παντελίκιζη τόνισε ότι θα μπορούσαν να είχαν λειτουργήσει το μέσο με μία δημοσιογράφο και εξωτερικό συνεργάτη αλλά δεν το έκαναν ως τώρα και πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, καθώς ο κόσμος ζητά επιτακτικά την επαναλειτουργία του (οι εργαζόμενοι αντέτειναν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό καθώς η επίσχεση γίνεται στη συχνότητα και όχι απλά στα γραφεία, ενώ ο Γ. Φραγκούλης αντέδρασε έντονα στην παρατήρηση της Προέδρου ότι στόχος κάποιων είναι να περάσει σε άλλα χέρια η συχνότητα λέγοντας "αυτό μπορεί να γίνει μόνο με απόφαση δημάρχου! Δηλ. ξεπουλάτε το Ακταίον, ξεπουλάτε τα τρενάκια, θα ξεπουλήσετε τη συχνότητα, αύριο και τη Μαρίνα...").

Στη συνέχεια της εισήγησής της η Πρόεδρος ότι  τόνισε με 30χιλ. ευρώ έσοδα την περσινή χρονιά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΡΑΣ Κ. Μωρές υποστήριξε ότι αν λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια φέρνοντας διαφημίσεις (ο ίδιος είπε ότι έφερε 15-20 μόνος του) θα μπορούσαν να αμοίβονταν με τους διπλάσιους μισθούς. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν λέγοντας ότι ακόμα και το 2010 (πριν την οικονομική κρίση) και με την ίδια δημ. αρχή τα έσοδα ήταν 40χιλ. ευρώ και πως η οικονομική συγκυρία είναι τέτοια που δεν μπορεί να διασφαλίσει τέτοιες προσδοκίες, τονίζοντας ότι η απόφαση  

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι (ήταν παρόντες στη συνεδρίαση οι περισσότεροι) παίρνοντας το λόγο αντέδρασαν έντονα μιας και είναι θέμα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους, τονίζοντας ότι η ψήφιση των 150.000 ευρώ το χρόνο ως επιχορήγηση δεν διασφαλίζει με τίποτα τις νόμιμες αποδοχές, προβλέποντας μάλιστα ότι με αυτό το σκεπτικό των αποφάσεων της Δημ. Αρχής, το ίδιο θα συμβεί αύριο-μεθαύριο και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του Δήμου με τη μείωση εσόδων λόγω της γενικότερης συγκυρίας με συνέπεια να βρεθούν κι άλλες οικογένειες στο δρόμο... (το κλείσιμο της συνεδρίασης με το ξέσπασμα της συσσωρευμένης έντασης από εργαζόμενους των δύο πλευρών ήταν αρκετά σκληρό και επεισοδιακό... Ενώ αντίστοιχο επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ Π. Αλαβέρα και Γ. Φραγκούλη όταν ο τελευταίος έκανε αναφορά σε επίσημους προμηθευτές δήμου)

aegeanews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot