Ένας αστυνομικός και ένας κάτοικος της Κω απαντούν στους αστυνομικούς των ΜΑΤ

Φεβρουάριος 09, 2016
jumbo-banner
Γράφαμε χθες ( ΕΔΩ ) για την απονενοημένη κατάσταση των αστυνομικών των ΜΑΤ που εκτελούν καθήκοντα σε καθεστώς ... πλήρους απομόνωσης από τη τοπική κοινωνία.
Ακόμα και μεταξύ των συναδέλφων τους που υπηρετούν στο νησί. Και γράφουμε για τους συναδέλφους τους, καθώς για την αστυνομική διοίκηση δεν τίθεται θέμα. Πλήρης αδιαφορία και απαξίωση.

 Συζητώντας με κορυφαία στελέχη της Αστυνομίας για το συγκεκριμένο θέμα μας παρέπεμψαν και μας υπενθύμισαν ότι και στην περίπτωση της Κερατέας τα ίδια πάνω κάτω γινόταν και τότε. Με τη διαφορά πως δεν ήταν τόσο έντονο δεδομένου ότι τώρα το πεδίο δράσης είναι κλειστό, περιορισμένο στα όρια ενός νησιού.  Και τότε, οι αστυνομικοί που ζουν στην Κερατέα κράτησαν διακριτές αποστάσεις από τους συναδέλφους τους των ΜΑΤ, επειδή ακριβώς ζουν εκεί. Το ίδιο ισχύει και στην Κω. Ότι όμως αποτελεί δικαιολογία για τους χαμηλόβαθμους, δεν αποτελεί ισοδύναμο αίτιο για τη τοπική διοίκηση, που κάτι θα έπρεπε να κάνει για να στηρίξει τους ... "επήλυδες"της ΕΛ.ΑΣ. Αφορμή για τα παραπάνω στάθηκε σχόλιο αστυνομικού της Κω στη σελίδα "Μάχιμοι Αστυνομικοί" στο facebook μετά από παράθεση του ρεπορτάζ μας.

Αστυνομικός: όλοι γράφεται για τα ματ στη Κω.. εμείς οι τοπικοί συνάδελφοι που υπηρετούμε εδώ υπάρχουμε για εσάς στη Αθήνα??? Όταν το καλοκαίρι μας την πέφτανε οι λαθρομετανάστες στο τμήμα κάθε μέρα με πέτρες που ήσασταν??  Στο Πυλί προχθές περιπολικό μας δέχτηκε βροχή από μολότοφ, στη βάρδια υπάρχει ένα περιπολικό με 2 αστυνομικούς. Δουλεύουμε τόσες μέρες 10 και 12 ώρες και χωρίς ρεπό. Σε κάθε προσπάθεια να πλησιάσουμε τους συναδέλφους από τις διμοιρίες δεχόμαστε προπηλακισμούς και επιθέσεις... έχουν έρθει 90 συνάδελφοι με τις διμοιρίες και η μόνιμη δύναμη του νησιού δεν είναι πάνω από 120 αστυνομικούς (ΑΤ ΚΩ, ΑΤ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΑΤ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ, ΤΑ ΚΩ)

Στο μεταξύ κάτοικος της Κω έγραψε το σχόλιο που ακολουθεί στην ανάρτηση μας με τίτλο: Το μήνυμα ενός αστυνομικού των ΜΑΤ από το μέτωπο της Κω...

Είμαι κάτοικος Κω και για την ακρίβεια μένω στο πυλι.το σπίτι μου είναι απέναντι από το παλιό στρατόπεδο 148 όπου είναι τα ματ. Αξιζει αυτό που περνάτε; ούτε αυτό που περνάτε αξίζει ούτε αυτό που περνάμε εμείς. Προκαλούν όπως προκαλούνται. Δεν βγάζει πουθενά. Πάρτε παράδειγμα τους συναδέλφους σας στην Ιταλία.αφιστε τις ασπίδες κάτω και εγώ ο ίδιος θα ανοίξω το σπίτι μου και ότι άλλο μπορώ να κάνω θα το κάνω για εσάς. Είμαστε όλοι Έλληνες και είναι απαράδεκτο την εποχή που ζούμε Έλληνας να μισεί Έλληνα. Μας παίρνουν την Ελλάδα μας.ΕΙΜΑΣΤΕ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΆ ΤΑ ΜΕΡΟΙ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ) ΈΧΟΥΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΆ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ. ΣΆΣΑ ΑΓΑΠΆΜΕ ΑΛΛΆ ΜΗΝ ΜΑΣΆΣ ΠΑΊΡΝΕΤΕ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΜΑΣ" 
bloko.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot