Άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς στο δάσος της Τσουκαλαριάς από την Π.Υ και τη Δομή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω

Ιούνιος 10, 2015 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω και η Δομή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω μαζί με τους εθελοντές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτες συνθήκες.

Πέρα από τον συντονισμό και την άριστη συνεργασία που υπάρχει,διεξάγονται συνεχώς ασκήσεις προκειμένου να ελεγχθεί ο βαθμός ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του μηχανισμού αντιμετώπισης πυρκαγιάς ή άλλων φυσικών καταστροφών.
Πρόσφατα οι δυνάμεις της Π.Υ , της Δομής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω και της ΕΛ.ΑΣ συμμετείχαν σε κοινή άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς στο δάσος της Τσουκαλαριάς.
Την άσκηση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κω κ.Γ.Κυρίτσης, ο Επικεφαλής της Δομής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ.Σεβαστιανός Μαραγκός και ο Διοικητής της Π.Υ Κω κ.Γ.Τσιάμης.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης τόνισε:
‘’ Η συνεργασία της Δομής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι άριστη. Γίνεται μια άρτια και ομαδική δουλειά.
Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας, μαζί με αυτούς χτίσαμε, για πρώτη φορά, μια Δομή Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Κω. Και θα συνεχίσουμε να την ενισχύουμε διαρκώς.
Επιλέξαμε το δάσος της Τσουκαλαριάς για την άσκηση, αφού αποτελεί ένα σημείο υψηλού κινδύνου. Είναι ένας πνεύμονας ζωής και οξυγόνου, που πρέπει να είμαστε σε θέση να τον υπερασπιστούμε.’’

Οι στόχοι της άσκησης ήταν:
∙ η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης και η επιχειρησιακή αφύπνιση.
∙ η βελτίωση του συντονισμού και της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση φορέων.
∙η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας
του προσωπικού
∙ο έλεγχος της ορθολογικής διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και υλικών πόρων.
∙ η εξοικείωση και απόκτηση εμπειρίας των πυροσβεστικών υπαλλήλων, του
προσωπικού του Δήμου και των εθελοντών.
∙η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού.
∙η διακρίβωση αδυναμιών και ελλείψεων προκειμένου να υπάρξουν οι
κατάλληλες διορθωτικές παρεμβάσεις.

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot