«Πυρ» κατά των αδιάφθορων από τον Αστυνόμο στην Κω που αποκαταστάθηκε

Μάρτιος 12, 2016
jumbo-banner
Και νέα ανακοίνωση για την αποκατάσταση αξιωματικού της ΕΛΑΣ, σε θέση αυξημένης ευθύνης στην Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, εξέδωσε χθες το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. 
Πρόκειται για  Αστυνόμο Α’, ο οποίος βρέθηκε κατ’ επανάληψη στο επίκεντρο ελέγχου των αδιάφθορων της αστυνομίας μετά από επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες.

Ο καταγγελλόμενος αξιωματικός, μετά την έκδοση ακόμη δύο ανακοινώσεων αποκατάστασής του, ως κατήγορος πλέον, εστράφη, με μια σειρά αναφορών κατά αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που όχι μόνο αμφισβήτησαν την εντιμότητά του, αλλά επιχείρησαν, όπως τονίζει, να τον αναγάγουν στον «υπ’ αρίθμ. 1» κακοποιό στο σώμα, στην περιοχή μας, υποβάλλοντάς τον σε μια ψυχοφθόρα δοκιμασία με ανυπολόγιστες συνέπειες στον ίδιο και στην οικογένειά του.
Ο αξιωματικός υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι «αδιάφθοροι» διέπραξαν σε βάρος του εξαιρετικά σοβαρά αδικήματα.

Ο αξιωματικός υπηρέτησε ως διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κω από την 5-5-2008  μέχρι και τις 31-8-2014. Μετατέθηκε από τη θέση του, μετά από αίτησή του, προκειμένου, όπως τονίζει, να διαφυλάξει την υπηρεσιακή του αξιοπρέπεια και την οικογένειά του, από τις συκοφαντίες και τις «ορέξεις» εγκληματικών στοιχείων, με τα οποία ήρθε σε σύγκρουση ως κατ’ εξοχήν διώκτης τους.
Στην νέα ανακοίνωση, που εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, αναφέρονται τα εξής:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδίδεται η παρούσα Ανακοίνωση, η οποία υπέχει θέση αποκατάστασης Αστυνόμου Α’ της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Κω.
Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου, έπειτα από σχετική πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, τον περασμένο Οκτώβριο έθεσε στο αρχείο ποινική υπόθεση που αφορούσε καταγγελλόμενα σε βάρος του ανωτέρω Αξιωματικού, διότι δεν προέκυψε τέλεση αξιόποινης πράξεως.
Η παρούσα Ανακοίνωση εκδίδεται κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.2713/1999, κατόπιν αιτήσεως του Αξιωματικού».
Πώς έχει όμως η υπόθεση για την οποία υποβλήθηκε σε έλεγχο ο αστυνομικός:
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου έχει επιβάλει ποινή κάθειρξης 11 ετών στον Γ. Α. του Α., 31 ετών, τοξικομανή, που κατάφερε τρεις μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα 39χρονης εγκυμονούσας, στον 7ο μήνα κυήσεως, το βράδυ της 23ης Αυγούστου 2011, στην Κω.

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 6 μηνών.
Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό καθώς τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών.
Κρίθηκε ένοχος συγκεκριμένα απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόπειρας διακοπής εγκυμοσύνης χωρίς τη συναίνεση της εγκύου, ενώ έπαυσε υπό όρους η δίωξη σε βάρος του για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Την 23η Αυγούστου 2011 ένα άτομο, ηλικίας 25 με 30 ετών, που φορούσε άσπρα παπούτσια, άσπρη βερμούδα, σκούρα μπλούζα και άσπρο καπέλο και οι κινήσεις του οποίου κατεγράφησαν από κλειστό κύκλωμα μαγνητοσκόπησης, μπήκε σε κατάστημα ψιλικών, απέναντι από τον ΟΤΕ, στο κέντρο της Κω, όπου εργαζόταν η γυναίκα και αφού συνομίλησε μαζί της, στη συνέχεια την κτύπησε τρεις φορές στην κοιλιά με μαχαίρι.
Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και παρά το γεγονός ότι επιχείρησαν να τον καταδιώξουν περίοικοι, κατάφερε να διαφύγει.
Ενώ η 39χρονη βρισκόταν στο νοσοκομείο της Κω φρουρούμενη, παρουσία του συντρόφου της και πατέρα του παιδιού, το οποίο εγκυμονούσε, οι φρουροί ενημερώθηκαν ότι έγινε επείγουσα εισαγωγή στο νοσοκομείο ενός 31χρονου, ο οποίος βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση από τη χρήση ναρκωτικών χαπιών. Μαζί του ήταν η μητέρα του και ο φυσικός του πατέρας.

Οι αστυνομικοί πήγαν να δουν τι ακριβώς συνέβη και εκεί διαπίστωσαν ότι ο 31χρονος ταίριαζε με την περιγραφή του υπόπτου, που τους είχε δοθεί. Έφερε μάλιστα στα δύο του χέρια τατουάζ και συγκεκριμένα στο δεξί ένα δράκο και στο αριστερό ένα σταυρό.
Στην πορεία αναγνωρίστηκε από το θύμα και έναν στρατιωτικό, αυτόπτη μάρτυρα και συνελήφθη.
Συγγενής του θύματος την 7η Δεκεμβρίου 2012 υποστήριξε με αναφορά του στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, ότι ένας αστυνομικός, αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν και ο κ. Σταυρόπουλος ως διοικητής κι ακόμη δύο αστυνομικοί, δεν έπραξαν τα δέοντα για τη σύλληψή του. Ισχυρίστηκε συνοπτικώς ότι ενώ γνώριζαν την ταυτότητά του από την πρώτη στιγμή δεν τον συνέλαβαν διότι σχετιζόταν με συνταξιούχο αξιωματικό.
Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε πράγματι ότι το οπτικοακουστικό υλικό που είχε τότε στη διάθεση της η αστυνομία δεν ήταν επαρκές για την αναγνώριση του δράστη καθώς δε φαινόταν ευδιάκριτα κανένα χαρακτηριστικό του.

Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε προσπάθεια εξάλλου οιουδήποτε αστυνομικού να συγκαλύψει την έκνομη δράση του κατηγορούμενου.
Ο καταγγέλλων εξάλλου εξέφρασε μόνο υπόνοιες χωρίς να προσκομίσει κανένα στοιχείο.
dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot