Ως ολογράμματα θα επικοινωνούμε από απόσταση στο μέλλον

Μάρτιος 30, 2016
jumbo-banner

Την τεχνολογία που απαιτείται για να συναντιόμαστε όταν επικοινωνούμε από απόσταση, έστω και υπό μορφή ολογραμμάτων, επιδεικνύουν ερευνητές του τμήματος Interactive 3D Technologies της Microsoft Research.

Σε ένα εντυπωσιακό βίντεο, ο Shahram Izadi (Partner Research Manager) βρίσκεται σε έναν περιορισμένο χώρο που περιβάλλεται από κάμερες 3D και άλλο εξοπλισμό που απαιτείται για να μπορεί να σταλεί στο άλλο άκρο της σύνδεσης στον συνομιλητή του μια ακριβής ψηφιακή αναπαράσταση του ιδίου αλλά και των κινήσεών του σε πραγματικό χρόνο, που προβάλλεται στα περίφημα Γυαλιά της Microsoft, τα HoloLens.

Στο βίντεο, ο ερευνητής εμφανίζεται να επικοινωνεί φορώντας τα HoloLens με τη μικρή κόρη του, η οποία βρίσκεται σε έναν αντίστοιχα εξοπλισμένο χώρο (δεν φορά όμως τα ειδικά γυαλιά).

Ο πατέρας μπορεί να δει την κόρη του στο χώρο όπου βρίσκεται, παραμερίζει όταν μοιάζει να περνά από μπροστά του και σκύβει να δει τα παιχνίδια της και να αναφερθεί σε αυτά αφού τα βλέπει στ'αλήθεια μπροστά του. Η επικοινωνία καταγράφεται και μπορεί να αναμεταδοθεί στο μέλλον, αναβιώνοντας και επιθεωρώντας τις στιγμές, ακόμα και αφ'υψηλού...

Πάντως, η τεχνολογία αυτή αν και εντυπωσιακή δεν αναμένεται να διατεθεί υπό μορφή προϊόντος σύντομα. Εντούτοις, οι πρώτοι προγραμματιστές που δεν αποκλείεται να αξιοποιήσουν την ιδέα του λεγόμενου "holoportation" θα λάβουν τα developer kits για τα HoloLens σύντομα. Τα HoloLens θα αρχίσουν να διατίθενται από τις 30 Μαρτίου 2016 αντί 3.000 δολαρίων, τιμή που καθιστά το όραμα που καταγράφουν στο βίντεο οι ερευνητές της Microsoft ακόμα πιο μακρινό.

real.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot