Το Shazam εκτός από τραγούδια θα αναγνωρίζει και αντικείμενα

Μάρτιος 08, 2015
jumbo-banner

Η γνωστή εφαρμογή αναγνώρισης τραγουδιών για τα περισσότερα mobile λειτουργικά, Shazam, εξελίσσεται ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει και αντικείμενα.

Μέσα από την κάμερα του κινητού, η εφαρμογή θα καταλαβαίνει τα προϊόντα που βρίσκονται στα καταστήματα λιανικής πώλησης και θα δίνει πληροφορίες για αυτά.

Για παράδειγμα με ένα 'σκανάρισμα' σε ένα κουτί δημητριακών, το Shazam θα δίνει πληροφορίες όπως είναι οι θερμίδες και η θρεπτική αξία τους, ή σε μία θήκη ταινίας DVD, οι πληροφορίες θα αναφέρουν πληροφορίες για την ταινία και link για την αγορά του soundtrack.

Παρόμοια χαρακτηριστικά είδαμε πριν μερικά χρόνια με την εφαρμογή Google Goggles η οποία είναι μάλλον παραμελημένη από την εταιρεία, παρόλο που έτυχε καλής υποδοχής στις πρώτες εποχές του Android.

Τον περασμένο Ιανουάριο το Shazam κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση 30 εκ. δολαρίων και να προχωρήσει σε συμφωνίες με εκδότες και εταιρίες περιεχομένου, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει το νέο χαρακτηριστικό.

pcmagazine.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot