Το Android smartphone [σας] ξεκλειδώνει όταν το πάρετε στα χέρια σας

Μάρτιος 23, 2015
jumbo-banner

Ένα νέο χαρακτηριστικό του Android 5.x με την ονομασία "On-body detection" αποκάλυψε το γνωστό site AndroidPolice. Tο χαρακτηριστικό η Google έχει ξεκινήσει να το εμφανίζει σε ορισμένους χρήστες του τελευταίου λειτουργικού της.

Στο Smart Lock Menu του Android 5.x εμφανίζεται μία επιπλέον επιλογή, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να ξεκλειδώνει τη συσκευή, μόνο όταν αυτή βρίσκεται στα χέρια του, διευκολύνοντας έτσι τον χρήστη του.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του επιταχυνσιόμετρου, ώστε η συσκευή να μπορεί να αντιληφθεί αν βρίσκεται στα χέρια του χρήστη, στην τσέπη του ή ακουμπισμένη κάτω.

Αν η συσκευή δεν κινείται, τότε είναι ακουμπισμένη κάτω και όχι στα χέρια του χρήστη, συνεπώς κλειδώνει αυτομάτως.

Δυστυχώς, η συσκευή δεν μπορεί να αναγνωρίσει αν αυτός που την κρατά είναι ο ιδιοκτήτης της ή κάποιος τρίτος, συνεπώς το "On-body detection" δεν μπορεί να θεωρηθεί ως χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Το AndroidPolice ανακάλυψε αυτό το χαρακτηριστικό σε ένα Nexus 4 με λειτουργικό Android 5.0.1 και πιθανώς αυτό το νέο χαρακτηριστικό εμφανίστηκε λόγω μίας αναβαθμισμένης έκδοσης του Google Play Services.

Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό και προστατεύει ουσιαστικά την πρόσβαση στη συσκευή για το λίγο χρονικό διάστημα που παραμένει χωρίς κλείδωμα όταν ο χρήστης την ακουμπήσει σε ένα τραπέζι. Φυσικά, μέσα από τις ρυθμίσεις ο χρήστης μπορεί να ορίσει καλύτερη ασφάλεια, ή να πατήσει το Power button ώστε να κλείσει η οθόνη, άρα να κλειδώσει η συσκευή.

Εξυπακούεται, ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν αν ο χρήστης έχει ορίσει ένα κλείδωμα για την συσκευή του.

pcmagazine.com 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot