Τι φέρνει στο ελληνικό pay TV η είσοδος του Netflix

Ιανουάριος 11, 2016
jumbo-banner

Οι επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού παροχής υπηρεσιών video streaming γνωστοποίησαν προ ημερών πως το ψηφιακό τηλεοπτικό πρόγραμμα της πλατφόρμας θα μεταδίδεται πλέον ζωντανά σε 130 νέες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Πολωνίας, της Σιγκαπούρης, της Ινδίας αλλά και της Ελλάδας.

Στόχος ο εξαπλασιασμός σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα των συνδρομητών της εταιρείας, από τα 74 εκατομμύρια σήμερα, σε 450 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες χρήστες, να δημιουργήσουν λογαριασμό μέσω της ιστοσελίδας της προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που μεταδίδεται στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο σε πρώτη προβολή, ωστόσο η μέχρι στιγμής αντίδραση των Ελλήνων καταναλωτών είναι χλιαρή. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, βασική αιτία είναι η απουσία ελληνικών υποτίτλων αλλά και συγκεκριμένων τηλεοπτικών σειρών πρώτης γραμμής που δεν είναι διαθέσιμες. Για ορισμένους καταναλωτές, οι απουσίες αυτές αντισταθμίζονται από το συγκριτικά χαμηλό τίμημα πρόσβασης στην υπηρεσία, ωστόσο για τη μεγάλη μάζα των χρηστών paytv στην Ελλάδα στοιχεία όπως το αθλητικό περιεχόμενο έχουν δείξει ότι αποτελούν βασικό λόγο επιλογής πλατφόρμας.
Τα στοιχεία δείχνουν πως η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται, παρά την όποια παροδική επιδράδυνση λόγω του οικονομικού περιβάλλοντος. Σήμερα περίπου 1 εκατομμμύριο νοικοκυριά πληρώνουν για υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, με τη Nova και την OTETV να κυριαρχούν στην αγορά.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία, τον περασμένο Σεπτέμβριο η συνδρομητική βάση της Nova έφθασε τους 505 χιλιάδες συνδρομητές. Πρόσφατα η Nova εμπλούτισε ακόμα περισσότερο το τηλεοπτικό της μπουκέτο με δύο νέα διεθνή κανάλια, το FOX Sports HD που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των αθλητικών, και το ARTE HD.
Αντίστοιχα, ο ΟΤΕ TV προσφέρει περισσότερα από 80 ψηφιακά κανάλια, εκ των οποίων τα 27 σε υψηλή ευκρίνεια και προηγμένες τηλεοπτικές υπηρεσίες. Οι συνδρομητές του OTE TV απολαμβάνουν πάνω από 60 live αθλητικές μεταδόσεις την εβδομάδα από κορυφαίες διοργανώσεις, όπως το UEFA Champions League και το UEFA Europa League, η Barclays Premier League κ.ά., περισσότερες από 500 πρεμιέρες και 2.000 ταινίες το χρόνο, βραβευμένες ξένες σειρές, ποιοτικά ντοκιμαντέρ, παιδικά προγράμματα και περιεχόμενο για όλη την οικογένεια. Σήμερα η συνδρομητική βάση του OTE TV έχει ξεπεράσει τις 435 χιλιάδες και συνεχίζει να καταγράφει δυναμική αύξηση.

capital.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot