Τα νέα θαύματα της Apple

Σεπτέμβριος 10, 2015
jumbo-banner

Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο περιμένουν την καθιερωμένη φθινοπωρινή εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο με τη νέα σειρά προϊόντων της Apple και -πιο συγκεκριμένα- τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone.

Εχοντας σχεδιάσει νέο λειτουργικό σύστημα αποκλειστικά για την τηλεόραση της Apple, το tvOS, η εταιρεία δείχνει ξεκάθαρα ότι το μέλλον της τηλεόρασης είναι οι εφαρμογές. Για τον χειρισμό της Apple TV ο χρήστης χρησιμοποιεί ένα τηλεκοντρόλ, το οποίο διαθέτει επιφάνεια αφής, αλλά και πλήκτρο ενεργοποίησης της περίφημης Siri, της λειτουργίας φωνητικών εντολών που έχουν και τα iPhone. Ετσι, ο τηλεθεατής θα μπορεί να δώσει στην τηλεόρασή του εντολές, όπως «δείξε μου αστείες τηλεοπτικές σειρές» ή «ταινίες Μποντ με τον Σον Κόνερι» ή να ρωτήσει να μάθει για τον καιρό ή για το πώς τα πήγε η ομάδα του σε έναν αγώνα.Φέτος, όμως, την παράσταση δεν έκλεψε τόσο το «καμάρι» του αμερικανικού κολοσσού, το νέο iPhone 6S και 6S Plus, όσο η Apple TV που αναμένεται να φέρει την επανάσταση στις τηλεοράσεις.

Η μεγάλη καινοτομία του νέου iPhone, που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ, είναι η τεχνολογία 3D Touch της οθόνης του. Αυτή επιτρέπει τη διαρκή μέτρηση της απόστασης που χωρίζει την οθόνη από σειρά αισθητήρων από κάτω της, για να ενεργοποιήσει διαφορετικές επιλογές, ανάλογα με την πίεση που ασκεί ο χρήστης: μία από αυτές είναι αντίστοιχη του «δεξιού κλικ» που χρησιμοποιούμε στους υπολογιστές. Ο νέος επεξεργαστής Α9 είναι 70% ταχύτερος από τον Α8, ενώ η ανάλυση της οπίσθιας κάμερας είναι 12 megapixel, της μπροστινής 5 megapixel και γίνεται λήψη βίντεο 4Κ. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από τις 12 Σεπτεμβρίου και οι τιμές των iPhone 6S και iPhone 6S Plus θα είναι οι ίδιες με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ στη χρωματική παλέτα τους προστίθεται και αυτό του ροζ χρυσού.

ΑPPLE TV
ΑPPLE TV

ΤΑ ΝΕΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ

IPHONE 6S & IPHONE 6S PLUS

IPHONE 6S & IPHONE 6S PLUS
IPHONE 6S & IPHONE 6S PLUS

Η τεχνολογία 3D Touch επιτρέπει την ενεργοποίηση διαφορετικών λειτουργιών βάσει της πίεσης που ασκεί ο χρήστης στην οθόνη. Κάμερα 12 megapixel, μπροστινή κάμερα 5 megapixel, λήψη βίντεο 4Κ, νέα εφαρμογή για τη μεταφορά φωτογραφιών σε iPhone. Τα νέα iPhone θα κυκλοφορήσουν στις ίδιες τιμές με τα iPhone 6 και 6 Plus, ενώ στα υπάρχοντα χρώματα προστίθεται και αυτό του ροζ χρυσού.

IPAD PRO
IPAD PRO

ΑPPLE TV

Νέο λειτουργικό tvOS με εφαρμογές για την τηλεόραση της Apple, η οποία έχει ένα νέο τηλεκοντρόλ που λειτουργεί με την αφή και με την ενεργοποίηση της Siri. Ο χρήστης θα μπορεί να «μιλήσει» στην τηλεόρασή του με εντολές όπως «δείξε μου το επεισόδιο του Modern Family με τον Eντουαρντ Νόρτον», ενώ θα μπορεί, μεταξύ άλλων, να παίξει και πλήθος video games που θυμίζουν την παιχνιδοκονσόλα Wii.

IPAD PENCIL
IPAD PENCIL

IPAD PRO

Θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ με χωρητικότητα που ξεκινά από 32 gb στην τιμή των 799 δολαρίων. Ελαφρώς μεγαλύτερο, διαθέτει, ωστόσο, ένα τσιπ Α9Χ που είναι 1,8 φορές ταχύτερο από το Α8. Ανάλυση οθόνης 2048*1536. Η Apple ανακοίνωσε και το νέο iPad mini 4 που «θα έχει την ισχύ ενός iPad Air σε μικρότερη συσκευασία».

APPLE WATCH
APPLE WATCH

IPAD PENCIL

Εκτός από μία νέα θήκη-πληκτρολόγιο για το iPad (170 δολάρια), η Apple παρουσίασε το πρώτο της πενάκι, το iPad Pencil (100 δολάρια). Εχει αυξημένη ευαισθησία στην πίεση που του ασκείται, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με την αφή. Ο χρήστης μπορεί να κάνει σημειώσεις απευθείας μέσω συγκεκριμένων εφαρμογών και το φορτίζει από το iPad Pro μέσω καλωδιακής σύνδεσης.

APΠLE WATCH

Tο ανανεωμένο Apple Watch θα είναι συμβατό με τις εφαρμογές του Facebook Messenger και της κάμερας Go Pro. Δίνεται έμφαση στο αισθητικό κομμάτι, με μία ποικιλία χρωμάτων και υλικών για το λουράκι (προσφέρεται και δερμάτινο λουράκι Hermes!). Η υπηρεσία AirStrip αναμένεται να φέρει την επανάσταση στην υγεία με διαρκή παρακολούθηση του ασθενούς.

ethnos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot