Τέλος στο «νιώθω χοντρός» emoji του Facebook

Μάρτιος 14, 2015
jumbo-banner

Η εταιρεία αφαίρεσε το emoticon μετά από διαδικτυακή εκστρατεία

Το Facebook αφαίρεσε από τη λίστα του status menu το «feeling fat» (νιώθω χοντρός/η) emoticon, μετά από μια διαδικτυακή εκστρατεία από ακτιβιστές, οι οποίοι υποστήριζαν ότι αποτελεί ένδειξη αναισθησίας απέναντι στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές.

Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι υπέγραψαν μια διαδικτυακή αίτηση μέσω της ιστοσελίδας change.org, την οποία ξεκίνησε η Catherine Weingarten και η ομάδα Endangered Bodies, στόχος της οποίας είναι να «καταπολεμηθούν οι έμποροι μίσους του σώματος, που στρέφουν τα κορίτσια και τις γυναίκες εναντίον του ίδιου του σώματός τους».

Η 24χρονη φοιτήτρια Catherine Weingarten από το Οχάιο, που ξεκίνησε την εκστρατεία στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι «το χοντρός δεν είναι συναίσθημα».

«Είδα στο status κάποιων φίλων μου το emoji ‘feeling fat’ συνοδευόμενο από μια φάτσα με τροφαντά μάγουλα και διπλοσάγονο. Υποτίθεται ότι ήταν αστείο, όμως εγώ το είδα και ένιωσα θυμό. Έχοντας παλέψει η ίδια και ξεπεράσει διατροφικά προβλήματα, γνωρίζω πώς είναι να ‘νιώθεις χοντρός’. Έχω περάσει πολλά χρόνια από τη ζωή μου με αρνητικές σκέψεις για το σώμα μου να με κατατρέχουν και πολλές ημέρες στερούσα από τον εαυτό μου την τροφή για να χάσω βάρος. Καθόμουν μπροστά από τον καθρέφτη και φοβόμουν τι θα σκέφτονταν οι άλλοι για μένα και το σώμα μου. Όταν οι χρήστες του Facebook βάζουν στο status τους το ‘feeling fat’ emoticon είναι σαν να κοροϊδεύουν τους ανθρώπους που όντως θεωρούν τους εαυτούς τους χοντρούς, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να βρίσκονται πολλοί που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές» έγραψε η ίδια, σύμφωνα με τη MailOnline.

face1
newsbeast.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot