Στα χωράφια της PayPal ετοιμάζεται να μπει η Apple

Νοέμβριος 14, 2015
jumbo-banner

Καθώς η μεταφορά χρημάτων μέσω κινητού προσελκύει όλο και περισσότερους χρήστες, οι εταιρίες τεχνολογίας προσπαθούν να επωφεληθούν. Η νέα εφαρμογή της Apple θα την οδηγήσει σε άμεσο ανταγωνισμό με το PayPal.

Η Apple εξετάζει τις μεταφορές χρημάτων από το Apple Pay, μία κίνηση που θα οδηγούσε την εταιρία σε άμεσο ανταγωνισμό με το PayPal και θα διεύρυνε τη χρησιμότητα των χαρακτηριστικών της που σχετίζονται με τις πληρωμές.

Οι υπηρεσίες που επιτρέπουν στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα σε φίλους αναπτύσσονται γρήγορα, με εταιρίες τεχνολογίας από την Google μέχρι το Facebook και τη Square να ανταγωνίζονται όλο και περισσότερο η μία την άλλη, προκειμένου να πείσουν τους χρήστες να υιοθετήσουν τις δικές τους υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων.

Η κίνηση μπορεί να αποτελέσει απειλή για το Venmo του PayPal, μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εφαρμογές πληρωμής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το news feed της εφαρμογής επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τις μεταφορές των φίλων τους προς άλλους φίλους, ένα χαρακτηριστικό που είναι δημοφιλές στη γενιά του 2000. Το Venmo είδε τον όγκο πληρωμών του να τριπλασιάζεται κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι, αγγίζοντας τα 2,1 δισ. δολάρια.

Η τιμή της μετοχής του PayPal έπεσε κατά 2% την Τετάρτη, λόγω των νέων για τα σχέδια της Apple.

Το Apple Pay επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για αγαθά χρησιμοποιώντας το iPhone τους, αλλά η υπηρεσία δεν έχει κερδίσει γρήγορα έδαφος από πέρυσι, οπότε κυκλοφόρησε. Η Apple προσθέτει εμπορικούς εταίρους, περιλαμβανομένων των Starbucks και KFC, καθώς και χαρακτηριστικά όπως τα προγράμματα πιστότητας.

Οι εταιρίες δεν βγάζουν χρήματα από τη μεταφορά χρημάτων γιατί η υπηρεσία συνήθως είναι δωρεάν, αλλά η ευκολία αυτών των χαρακτηριστικών βοηθά στην προσέλκυση και τη διατήρηση πελατών.

Ο Gene Munster, αναλυτής στην Piper Jaffray, υποστήριξε πως η υπηρεσία θα έχει μικρό αντίκτυπο στο επιχειρηματικό μοντέλο της Apple. «Σκοπός του Apple Pay είναι να βελτιώσει την εμπειρία iOS σε κινητές συσκευές», τόνισε. Ένα πλεονέκτημα της υπηρεσίας θα ήταν ότι «επιτρέπει την εύκολη μεταφορά χρημάτων μεταξύ φίλων και αυτό θα μπορούσε να συνδράμει την ''κολλητικότητα'' του iPhone».

Η Forrester προβλέπει πως η μεταφορά χρημάτων μέσω του κινητού θα αναπτύσσεται κατά 25% τον χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να αγγίξει τα 17 δισ. δολάρια το 2019.

Πολλές μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την τάση. Το Facebook κυκλοφόρησε φέτος μία υπηρεσία πληρωμών που επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν χρήματα στους φίλους τους μέσω της εφαρμογής του Messenger. Το Google Wallet και η Square προσφέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά, αν και η υιοθέτησή τους είναι σχετικά χαμηλή.

Δεν είναι σαφές το πότε η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την υπηρεσία της. Η κίνησή της στις μεταφορές χρημάτων αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη Wall Street Journal. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot