Πως καταστρέφουν οι Eλληνες τα smartphones-γιατί δεν επισκευάζουν την οθόνη

Νοέμβριος 09, 2015
jumbo-banner

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι κατά 47% πιο επιρρεπείς σε καταστροφές συσκευών, το 15% ξέχασε το κινητό στον ουρανό του αυτοκινήτου. Δείτε τι λέει η στατιστική.

Οι μισοί κάτοχοι smartphone διεθνώς έχουν ραγίσει την οθόνη του τηλεφώνου τους ενώ οι έλληνες χρήστες smartphone έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο, την τελευταία επταετία, 243 ευρώ έκαστος, για βλάβες στις συσκευές τους - το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ευρώπη!

Σύμφωνα με την έρευνα της SquareTrade για τις βλάβες smartphone στην Ελλάδα το 2014 προκύπτει:
- Το 57% των ατυχημάτων στα smartphones συμβαίνει στο σπίτι.
- Το 15% των κατόχων ξέχασε τη συσκευή στον ουρανό του αυτοκινήτου.
- Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι κατά 47% πιο επιρρεπείς σε καταστροφές συσκευών.
- Το 30% των κατόχων κατεστραμμένων συσκευών, είναι κάτω των 45 ετών.
- Οι κάτοχοι iPhone είναι κατά 23% πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα της συσκευής τους.

«Σύμφωνα με την έρευνα, οι έλληνες χρήστες smartphone έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο, την τελευταία επταετία, 243 ευρώ έκαστος, για βλάβες στις συσκευές τους - το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ευρώπη!», σχολίασε ο Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της SquareTrade Ευρώπης.

Περίπου 1 στους 5 έχουν σπασμένη οθόνη γιατί θέλει πολλά χρήματα για να την επιδιορθώσουν
- Στις περισσότερες περιπτώσεις (50%), η οθόνη ράγισε όταν τους έπεσε το τηλέφωνο από τα χέρια, το 32% όταν τους έπεσε από την τσέπη και το 27% ενώ ήταν όρθιοι.
- 7% το έσπασαν στην προσπάθειά τους να φωτογραφίσουν εαυτόν και 5% πετώντας το smartphone σε κάποιον σε μια έκρηξη θυμού.
- Σοκαριστικό ίσως είναι ότι το 7% των κατόχων smartphone θα προτιμούσαν να ανεβάσουν στα κοινωνικά δίκτυα μια μάλλον ακατάλληλη για δημοσίευση selfie από το να σπάσουν την οθόνη του smartphone τους - τις λιγότερες αναστολές τις έχουν στην Ινδία (17%).

Η έρευνα διενεργήθηκε από την KPC Research μεταξύ 6019 ενηλίκων από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2015 σε έξι χώρες (Βραζιλία, Μεξικό, ΗΠΑ, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ινδία, σε δείγμα 1000 περίπου ατόμων σε κάθε χώρα).

thetoc.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot