Οι 5 μεγάλες αλλαγές που φέρνει στα iPhones το iOS 9

Σεπτέμβριος 17, 2015
jumbo-banner

Μετά την μεγαλειώδη παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple την προηγούμενη Τετάρτη η εταιρεία λανσάρει σήμερα τα iOS 9, την νεότερη εκδοχή λειτουργικού συστήματος iOS για τα iPhones, iPads και iPods.

Τι διαφορετικό θα έχει; Το Quartz.com εντόπισε 5 διαφορετικά χαρακτηριστικά:

1) Διαφορετικό τρόπο αναζήτησης: Τα iOS 9 θα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αναζήτησης σε όλο το iPhone, δηλαδή τα emails, τις εφαρμογές, το Internet, τις φωτογραφίες και γενικά οποιοδήποτε αρχείο περιλαμβάνεται στο iPhone. Μάλιστα, θα μπορεί να πραγματοποιεί ακόμα και ορισμένους απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς. Επιπλέον, η Apple έχει προβλέψει να εξατομικεύσει τις αναζητήσεις, προτείνοντας μάλιστα, links τα οποία θεωρεί ότι ο χρήστης θα θέλει να δει.

2) Μεγάλες αναβαθμίσεις στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων (messaging apps) με στόχο τη δυνατότητα γρηγορότερου και καλύτερου σκαναρίσματος των εισερχόμενων μηνυμάτων αλλά και πιο γρήγορες απαντήσεις.

3) Τέλος για το Newsstand: Το Newsstand αποτελεί παρελθόν για τα iOs 9, καθώς η Apple εισάγει τη δική της εφαρμογή media.

4) Αλλαγή φόντου και γραμματοσειράς: Αν και τα iOS 9 δεν περιλαμβάνουν δραματικές αλλαγές στα γραφικά σε σχέση με τα iOS 8 η Apple αποφάσισε να αλλάξει τη γραμματοσειρά από την κλασική Helvetica, η οποία χρησιμοποιείται από την αρχή στα iOS, στην San Francisco, η οποία χρησιμοποιείται στο Apple Watch.

5) Περισσότερη διάρκεια μπαταρίας: Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τα iOS ήταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ένα ελάττωμα που η Apple επιτέλους διορθώνει προσθέτοντας περίπου 1-3 ώρες ζωής κατά μέσο όρο.

Τι άλλο περιλαμβάνει;

Σίγουρα θα περιέχει βελτιώσεις στην εφαρμογή "Σημειωματάριο" (Notes App) αλλά και τους χάρτες της Google, ενώ θα περιλαμβάνει και ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που παρουσίασε η εταιρεία για το νέο Ipad Pro, όπως η διχοτομημένη οθόνη για την υλοποίηση δύο εργασιών ταυτόχρονα. Τέλος, θα περιλαμβάνει και blocker διαφημίσεων.

newmoney.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot