ΝΕΟ χαρακτηριστικό στο Iphone αλλάζει τον τρόπο χρήσης των εφαρμογών

Αύγουστος 05, 2014
jumbo-banner
Το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, iOS 8, αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, και ένα από τα χαρακτηριστικά του, θα μεταμορφώσει τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές σας.
Η Apple το αποκαλεί «επεκτασιμότητα», και ουσιαστικά επιτρέπει σε εφαρμογές σας να μοιράζονται τόσο τις πληροφορίες όσο και τις λειτουργίες τους μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει λιγότερος χρόνος εναλλαγής μεταξύ των εφαρμογών.
Ας πούμε ότι έχετε ένα αγαπημένο app για την επεξεργασία των φωτογραφιών σας, όπως το Adobe Photoshop Express.
Πριν την «επεκτασιμότητα», θα  έπρεπε να είσαι μέσα στο Photoshop Express, προκειμένου να χρησιμοποιείς τα εργαλεία επεξεργασίας του. Αλλά με την επεκτασιμότητα, δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στα εργαλεία επεξεργασίας μέσα από την μητρική εφαρμογή της Apple για τις φωτογραφίες.
Τα εργαλεία επεξεργασίας του Photoshop Express θα λειτoυργούν ως "επέκταση" σε αυτή την περίπτωση, και το app των φωτογραφιών θα έχει πρόσβαση στηn εν λόγω επέκταση, επιτρέποντάς  στους χρήστες να επωφεληθούν από τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητα του Photoshop Express, ακόμη και από εξωτερικές εφαρμογές.

Πως λειτουργεί;
Υπάρχουν διάφοροι τύποι επεκτάσεων ανάλογα με το πώς και πού θα γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών με άλλες εφαρμογές. Η Apple θέλει να εμποδίσει άλλες εφαρμογές να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες, έτσι ώστε οι επεκτάσεις να επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως Share, Action και Eπεξεργασία φωτογραφιών.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εφαρμογή δεν θα είναι σε θέση να ζητήσει σημαντικές πληροφορίες από μια άλλη εφαρμογή χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Έχετε τον πλήρη έλεγχο όταν ένα app κάνει αίτηση για να χρησιμοποιήσει μία προέκταση. Δηλαδή μια εφαρμογή δεν μπορεί να ζητήσει τον PayPal κωδικό πρόσβασής σας από άλλη εφαρμογή εκτός και αν ζητηθεί.
Η Apple, για παράδειγμα, επιτρέπει στις επεκτάσεις, να συνδέονται απευθείας στο Κέντρο Ειδοποίησης του iPhone σας, όπου θα λειτουργεί ως widget. Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τα τελευταία νέα, μπορείτε να επιτρέψετε στην αντίστοιχη εφαρμογή να χρησιμοποιήσει την επέκταση Κέντρο Ειδοποιήσεων, που σας επιτρέπει να ελέγξετε γρήγορα τι συμβαίνει χωρίς να ανοίξετε την εφαρμογή.
Μπορείτε όχι μόνο δείτε τις τελευταίες πληροφορίες- ενημερώσεις  αλλά σας επιτρέπει και να παρέμβετε.
Οι επεκτάσεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν share σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Apple έχει περιορισμένες δυνατότητες share στο iOS 7, αλλά με το iOS 8 θα εγκαινιάσει την δυνατότητα για οποιαδήποτε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης να σχεδιάσει τη δική της επέκταση.
Αν για παράδειγμα χρησιμοποιείτε το Safari για περιήγηση στο διαδίκτυο, με την «επέκταση» θα είστε σε θέση να επιλέξετε τη φωτογραφία της επιλογής σας και έπειτα την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή την εφαρμογή- app, με την οποία θα θέλατε να μοιραστείτε τη φωτογραφία.
Η «Επεκτασιμότητα» εισχωρεί ακόμη και στον πυρήνα του λογισμικού της Apple, όπως το πληκτρολόγιο του. Εάν μια άλλη εφαρμογή έχει ένα πληκτρολόγιο που σας αρέσει καλύτερα από ό, τι της Apple, απλά πρέπει ενεργοποιήσετε την επέκταση του πληκτρολογίου για να αντικαταστήσει το πληκτρολόγιο της Apple με το αντίστοιχο της επιλογής σας.
Η «Επεκτασιμότητα» θα είναι διαθέσιμη δωρεάν με το iOS 8 αυτό το φθινόπωρο.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot