Μυστικές ομάδες παιδόφιλων στο Facebook

Φεβρουάριος 13, 2016
jumbo-banner

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει ότι οι «ομάδες» αυτές και το περιεχόμενό τους είναι εμφανές μόνο στα μέλη τους και έτσι είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να διαγραφούν.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι υπάρχουν αρκετές τέτοιες κρυφές ομάδες, μια εκ των οποίων διαχειρίζεται άντρας που έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία.

Εκτός από τις εμετικές εικόνες παιδικής πορνογραφίες, στα προφίλ αυτά υπάρχουν και σχόλια δεκάδων διεστραμμένων χρηστών. Μάλιστα, το BBC κατάφερε να εντοπίσει και μια ομάδα που «ειδικεύεται» σε φωτογραφίες παιδιών με τις σχολικές φορεσιές τους.

Κάποιες από τις φωτογραφίες δεν είναι σεξουαλικού περιεχομένου αλλά έχουν «κλαπεί» από εφημερίδες, καταλόγους ρουχισμού ή ακόμα και κοινωνικά δίκτυα. Άλλες, όμως, είναι εμφανώς ανησυχητικές, καθώς έχουν ληφθεί κρυφά από χρήστες σε δημόσιους χώρους.

Μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη των σελίδων, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι το κοινωνικό δίκτυο εργάζεται αδιάκοπα για να αφαιρέσει υλικό «που δεν πρέπει να υπάρχει».

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot