Λάθη στην εφαρμογή άδειαζαν τις μπαταρίες των iPhone

Οκτώβριος 23, 2015
jumbo-banner

Το Facebook είπε ότι διόρθωσε τα bug που προκαλούσαν μεγάλη κατανάλωση στα iPhone με iOS 9. Η διόρθωση έρχεται μετά από παράπονα ότι το Facebook app κατανάλωνε μεγάλο ποσοστό της μπαταρίας στο iOS 9.

To Facebook εξηγεί ποια ήταν τα λάθη που οδηγούσαν σε υπερκατανάλωση ενέργειας από το Facebook app για iOS ακόμη και όταν η εφαρμογή δεν χρησιμοποιούνταν.

Το πρώτο πρόβλημα ήταν σε ένα μέρος που κώδικα που έδινε εντολή στη CPU να δουλεύει ασταμάτητα – “CPU spin”. Ο μηχανικός του Facebook εξήγησε ότι η εφαρμογή έδινε στον επεξεργαστή συνεχείς εντολές όπως ένα παιδί που ρωτάει συνεχώς τον οδηγό στο τιμόνι "αν φτάσαμε".

Το δεύτερο πρόβλημα προερχόταν από την αναπαραγωγή video στο News Feed. Μετά το τέλος της προβολής το ηχητικό μέρος του video συνέχιζε να αναπαράγεται σιωπηλά στο παρασκήνιο, καταναλώνοντας έτσι αναίτια την μπαταρία των iPhone.

Επίσης, το Facebook διευκρίνισε ότι η κατανάλωση της μπαταρίας δεν έχει σχέση με την αναφορά της τοποθεσίας, η οποία δεν λειτουργεί αν δεν είναι ενεργοποιημένη η αντίστοιχη λειτουργία στη συσκευή.

Μπορείτε να κατεβάσετε το αναβαθμισμένο Facebook app για iOS.

Γιατί έχουμε την εντύπωση ότι παρόμοια προβλήματα υπάρχουν στο Android; Μήπως πρέπει να παραπονεθούν οι χρήστες του λειτουργικού της Google για να γίνει διερεύνηση του προβλήματος;

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot