Η Toyota ανακαλεί 6,5 εκατομμύρια οχήματα για ελαττωματική λειτουργία των παραθύρων

Οκτώβριος 22, 2015
jumbo-banner
Η Toyota ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες πως ανακαλεί 6,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι λειτουργεί σωστά η κύρια εντολή για τα ηλεκτρικά παράθυρα. Παράλληλα κάνει λόγο για κίνδυνο υπερθέρμανσης από τη συγκεκριμένη βλάβη αλλά και πρόκλησης καπνού.

Τους τελευταίους μήνες, η ιαπωνική εταιρία χρειάστηκε να ανακαλέσει σχεδόν 10 εκατομμύρια οχήματα λόγω ελαττωματικών αερόσακων (Takata) σε σύνολο 12 εκατομμυρίων από την έναρξη της κρίσης.

Τα αυτοκίνητα που περιλαμβάνονται σε αυτή την τελευταία ανακοίνωση για ανάκληση, είναι τα μοντέλα Yaris, Corolla, Camry και RAV4, τα οποία παρήχθησαν μεταξύ 2005 και 2010. Η ανάκληση αφορά περίπου 600.000 οχήματα στην Ιαπωνία, 2,7 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, 1,2 εκατομμύρια στην Ευρώπη και 2 εκατομμύρια οχήματα σε άλλες χώρες. 

«Καμία περίπτωση ατυχήματος που να αποδίδεται στο πρόβλημα αυτό, δεν έχει καταγραφεί μέχρι τώρα», τονίζουν εμφατικά από την ιαπωνική φίρμα επίσημα χείλη.  

e-typos.com

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot