Η Εικονική Πραγματικότητα έρχεται στο YouTube

Νοέμβριος 09, 2015
jumbo-banner

Το YouTube ανακοίνωσε την Πέμπτη δύο νέες λειτουργίες/ χαρακτηριστικά για την εφαρμογή του στο Android που επεκτείνουν την χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στο YouTube- δίνοντας στην πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία πρόσβαση στη μεγαλύτερη πλατφόρμα που είχε ως τώρα.

Η εφαρμογή πλέον υποστηρίζει VR video- ένα format το οποίο, όπως υποστηρίζεται, δίνει στους θεατές τις πλέον ρεαλιστικές οπτικές ταινιών, σε 360 μοίρες. Για να μπορέσει ο χρήστης να το δει, βρίσκει ένα βίντεο στην εφαρμογή, πατά το ειδικό κουμπί για VR mode και βάζει το τηλέφωνό του στη συσκευή Cardboard- ένα gadget που παρέχει εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Οι δημιουργοί υλικού σε VR που είναι συμβατό με Cardboard μπορούν να το ανεβάζουν απευθείας στο YouTube. Όπως επισημάνθηκε, υπάρχουν γύρω στα 10 με 12 βίντεο εικονικής πραγματικότητας, περιλαμβανομένου ενός από τις ταινίες «Hunger Games».

Επίσης, το YouTube ανακοίνωσε ότι οι χρήστες μπορούν να δουν την τεράστια γκάμα βίντεό του με μια πιο περιορισμένη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, επίσης μέσω Cardboard. Τα βίντεο αυτά θα μοιάζουν με αυτό που θα έβλεπε ο χρήστης σε κινηματογραφική οθόνη ΙΜΑΧ.

Η εφαρμογή YouTube με την αναβαθμισμένη τεχνολογία Cardboard είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για Android, αλλά σύντομα αναμένεται και έκδοση iOS.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot