Δημιουργία χειρουργών-ρομπότ από την Google

Μάρτιος 30, 2015
jumbo-banner

Oι πρωτοβουλίες της εταιρείας Goggle αυξάνονται στον χώρο της Ιατρικής με μία νέα συνεργασία, που έχει σκοπό την αναπτυξη ιατρικών ρομπότ που θα βοηθούν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Συγκεκριμένα η νέα αυτή συνεργασία θα είναι με την Johnson & Johnson για την κατασκευή ρομποτικών χειρουργικών συστημάτων, τόσο προηγμένων, που θα χτυπήσουν με αξιώσεις τον ανταγωνισμό που εκπροσωπείται αυτήν τη στιγμή από την εταιρεία Intuitive Surgical και το σύστημα da Vinci.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η Google θα συνεργαστεί με την εταιρεία Ethicon, θυγατρική της J&J, η οποία είναι από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής χειρουργικών συσκευών, αλλά δεν έχει μπει ακόμα στον χώρο της ρομποτικής.

Η ρομποτική χειρουργική είναι ένας τομέας με πολλές προοπτικές στην υγειονομική περίθαλψη, καθώς βελτιώνει την ακρίβεια των χειρουργικών επεμβάσεων, μειώνοντας ταυτόχρονα τους τραυματισμούς και συντομεύοντας τη χρονική διάρκεια αποκατάστασης για τους ασθενείς.

Αν και η ανακοίνωση είναι ασαφής ως προς τη συμβολή της κάθε εταιρείας, εικάζεται ότι τα νέα ρομποτικά συστήματα που θα προκύψουν από την ενδιαφέρουσα συνεργασία θα φέρουν την τεχνογνωσία και των δύο εταιρειών όσον αφορά την υψηλή τεχνολογία και την εφαρμογή της σε ένα περιβάλλον χειρουργείου, είτε με αυτόνομα ρομπότ ή με συστήματα που ελέγχονται από εξειδικευμένους γιατρούς εξ' αποστάσεως.

Ο Gary Pruden, επικεφαλής τους τμήματος χειρουργικής στην J&J, δήλωσε σχετικά: "Αυτή η συνεργασία με την Google είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στη δέσμευσή μας για την προώθηση της χειρουργικής φροντίδας, και μαζί, έχουμε ως στόχο να εναποθέσουμε την καλύτερη τεχνολογία στα χέρια των χειρουργών σε όλο τον κόσμο".

healthpro.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot