Δείτε το Apple Watch, το νέο τεχνολογικό επίτευγμα - Πόσο θα κοστίζε

Μάρτιος 10, 2015
jumbo-banner

Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι Έλληνες καταναλωτές που θέλουν να αποκτήσουν στη χώρα μας το Apple Watch, το “έξυπνο” ρολόι του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Οπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, θα είναι διαθέσιμο στις 24 Απριλίου σε 9 χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδάς και Χονγκ Κονγκ). Η Ελλάδα θα είναι μεν σε κάποιο από τα επόμενα “κύματα”, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία ούτε καν για το πότε θα είναι το δεύτερο κύμα διάθεσης ούτε ποιες χώρες θα περιλαμβάνονται σε αυτό.

Όσον αφορά την τιμή του, θα ξεκινά στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα 349 δολάρια (χωρίς φόρους) κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι στην Ευρώπη θα είναι στα 349 ευρώ (με φόρους) και στην Ελλάδα θα πρέπει να το αναμένουμε στα επίπεδα περίπου των 370-380 ευρώ. Βέβαια, η τιμή αυτή αφορά τη βασική έκδοση (sport edition) και το μοντέλο με την οθόνη των 38 χιλιοστών καθώς η μεγαλύτερη των 42 χιλιοστών ξεκινά από τα 399 δολάρια. Και οι τιμές αρχίζουν να ανεβαίνουν ανάλογα με την έκδοση, καθώς η έκδοση με το ατόφιο ατσάλι θα ξεκινά από τα 549 δολάρια (38 χιλιοστά) και τα 599 δολάρια (42 χιλιοστά) και θα φθάνει μέχρι τα 1049 δολάρια. Επιπλέον, υπάρχει και η κορυφαία έκδοση που είναι το χρυσό και 18 καρατίων Apple Watch Edition όπου η τιμή διαμορφώνεται από τα 10.000 δολάρια!

Δυνατότητες
Το Apple Watch αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα “στοιχήματα” της αμερικανικής εταιρείας που καλείται να δείξει ότι μπορεί να δώσει ώθηση σε μία νέα κατηγορία προϊόντων όπως είναι τα “έξυπνα” ρολόγια (smartwatches). Το Apple Watch δείχνει να έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής και αρκετές νέες τεχνολογίες, όπως είναι η ψηφιακή κορώνα για πλοήγηση στο μενού αλλά και η οθόνη αφής.

Η συσκευή, η οποία απαιτεί σύνδεση με το iPhone του κατόχου της, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαντήσει κάποιος σε κλήσεις, να δει ειδοποιήσεις, να παρακολουθεί τα βιομετρικά του δεδομένα, να κάνει φωνητικές αναζητήσεις, να πραγματοποιήσει πληρωμές ακόμη και να ανοίξει το δωμάτιο του ξενοδοχείου του!
Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών που είναι ήδη διαθέσιμες, όπως φάνηκε στη σχετική παρουσίαση που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερα περήφανος, δεδομένου ότι πρακτικά είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που φέρει αποκλειστικά την υπογραφή του.
Όσον αφορά την αντοχή του, η Apple έκανε λόγο για 18 ώρες λειτουργίας κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το Watch θα χρειάζεται φόρτιση κάθε βράδυ.

Macbook
Πάντως, αρκετοί αναλυτές εντυπωσιάστηκαν και από το νέο MacBook που ανακοίνωσε η Apple. Ο νέος φορητός υπολογιστής της εταιρείας με οθόνη 12 ιντσών είναι εξαιρετικά λεπτός με πάχος μόλις 13,1 χιλιοστά (σ.σ. 24% πιο λεπτός από το MacBook Air), ενώ το βάρος είναι λίγο κάτω από 1 κιλό! Το νέο MacBook έχει ένα καινούριο πληκτρολόγιο με έναν μηχανισμό “πεταλούδας” όπως το αποκάλεσαν οι άνθρωποι της Apple, ενώ εντελώς διαφορετικό είναι και το touchpad. Επιπλέον, θα προσφέρει και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας για μεγαλύτερη αντοχή. Ακόμη, το νέο MacBook θα έχει μία νέα θύρα, την USB-C που είναι μικρότερη σε μέγεθος και προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες διακίνησης δεδομένων.

Σημειωτέον πως η Apple προχώρησε σε αναβάθμιση και των υπόλοιπων φορητών υπολογιστών της όπως είναι το MacBook Air και το MacBook Pro.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot