Δείτε γιατί δεν πρέπει να αφήνετε την μπαταρία του κινητού να πάει στο 0% – Μην το φορτίζετε ούτε τη νύχτα

Δεκέμβριος 05, 2015
jumbo-banner

Τα Smart phones έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας των κατόχων τους, οι οποίοι όμως πολλές φορές χρειάζεται να ψάχνουν φορτιστή ή μέρος να φορτίσουν τα κινητά τους.

Ένα από τα πράγματα που δεν γνωρίζουν οι χρήστες Smart phones είναι ότι για το γεγονός πως δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας, μπορεί να φταίνε οι ίδιοι και ο τρόπος που φορτίζουν το κινητό τους.

Το iPhone έχει μπαταρία ιόντων λιθίου η οποία έχει μεγάλη διάρκεια, όμως λειτουργεί με έναν χαρακτηριστικό, παράδοξο τρόπο. Συγκεκριμένα οι μπαταρίες λιθίου έχουν ένα συγκεκριμένο αριθμό κύκλων πλήρους φόρτισης, πριν αρχίσει να μειώνεται η διάρκεια ζωής τους.

Ένας πλήρης κύκλος φόρτισης λογαριάζεται όταν η φόρτιση πάει από το 100% στο 0%. Έτσι μετά από 400 τέτοιους πλήρεις κύκλους φόρτισης το συγκεκριμένο κινητό χάνει το 20% της δυνατότητας φόρτισης του.

Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει ο χρήστης να φορτίζει το κινητό του όλη τη νύχτα ή να αφήνει την μπαταρία να ξεφορτίζεται έως το 0%.

Αν ξεφορτίσει η μπαταρία του κινητού τελείως, υπάρχει κίνδυνος να πέσει σε “κατάσταση πλήρους αποφόρτισης”, πράγμα που δημιουργεί μεγάλες πιθανότητες αδυναμίας φόρτισης ή άλλων προβλημάτων.

Την ίδια ώρα η υπερφόρτιση του κινητού μπορεί να προκαλέσει μείωση την αποθηκευτικής ικανότητας της μπαταρίας.

Η υπερφόρτιση του κινητού μπορεί να οδηγήσει στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης, πράγμα που μπορεί να καταστρέψει την μπαταρία, ακόμα και να την οδηγήσει σε έκρηξη.

Το καλό είναι ότι όλα να νέας τεχνολογίας τηλέφωνα έχουν δικλίδες ασφαλείας για να προστατεύουν τις συσκευές από όλα τα παραπάνω.

Για καλύτερη απόδοση των μπαταριών λιθίου, είναι απαραίτητο να μένουν φορτισμένες μεταξύ 80% και 50%, αφού έτσι δεν θα δείχνουν υπερφορτισμένες (100%) και δεν θα ολοκληρώνεται ένας πλήρης αριθμός κύκλων φόρτισης. Έτσι π.χ. η χρήση του φορητού φορτιστή iGo μπορεί να βοηθήσει.

Είναι απαραίτητο μία φορά το μήνα να φορτίζει στο 100% το κινητό, ώστε να αναζωογονείται η μπαταρία και να έχει μέγιστη απόδοση.

Πηγή: newmoney.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot