Ανάκληση τζιπ αυτοκινήτων για λόγους ασφαλείας

Φεβρουάριος 23, 2016
jumbo-banner

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας προχωρά σε ανακλήσεις αυτοκινήτων λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Αναλυτικά:

-Ανακαλούνται για προληπτικό έλεγχο 16721 οχήματα, TOYOTA, μοντέλο RAV4 παραγωγής από το 2006 έως το 2012. Στα εμπλεκόμενα οχήματα, που είναι εξοπλισμένα με ζώνες 3 σημείων στις εξωτερικές θέσεις του πίσω καθίσματος, ενδέχεται, μέρος του μεταλλικού πλαισίου υποστήριξης του μαξιλαριού βάσης του πίσω καθίσματος, λόγο του σχήματός του, σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης του οχήματος με υψηλή ταχύτητα, να έρθει σε επαφή με την ζώνη ασφαλείας δημιουργώντας έντονη τοπική φθορά που εν δυνάμει μπορεί να οδηγήσει στο κόψιμο αυτής.

Σε αυτή την περίπτωση, η ζώνη πιθανόν να μην συγκρατήσει επαρκώς τον επιβάτη, με αποτέλεσμα τις αυξημένες πιθανότητες τραυματισμού του. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα κανένα περιστατικό που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως για να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Toyota.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 2808222.

-Ανακαλούνται 662 οχήματα JEEP Grand Cherokee και JEEP Commander (WH), μοντέλα ετών 2005 - 2007, στα οποία ο διακόπτης εκκίνησης είναι δυνατό να αλλάξει, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, θέση κατά την οδήγηση. Για τον λόγο αυτό απαιτείται η αντικατάστασή του.

-Ανακαλούνται 199 οχήματα JEEP Grand Cherokee και JEEP Commander (WH), μοντέλα έτους 2008, στα οποία ο διακόπτης εκκίνησης είναι δυνατό να μείνει μεταξύ των θέσεων "Start" και "Run". Με τον διακόπτη μεταξύ αυτών των θέσεων υπάρχει η πιθανότητα το ελατήριο επαναφοράς να γυρίσει τον διακόπτη είτε στην θέση "Off" είτε στην θέση "Accessory". Για τον λόγο αυτό πρέπει να αντικατασταθεί το συγκρότημα του διακόπτη.

-Ανακαλούνται 592 οχήματα Jeep Wrangler (TJ), Jeep Cherokee (KJ) & Dodge Viper (ZB), μοντέλα έτους 2006, στα οποία ο αισθητήρας εμπλοκής του συμπλέκτη είναι δυνατό να αστοχήσει με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η εκκίνηση του κινητήρα χωρίς να πατηθεί το πεντάλ του συμπλέκτη. Για τον λόγο αυτό απαιτείται η αντικατάσταση του εν λόγω αισθητήρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τα συγκεκριμένα θέματα. Οι εργασίες θα γίνουν στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της LANCIA JEEP ΕΛΛΑΣ χωρίς επιβάρυνση των καταναλωτών. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 6700896.

www.dikaiologitika.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot