Έρχεται το αυτοκίνητο της Apple

Φεβρουάριος 15, 2015
jumbo-banner

Όλα δείχνουν πως ο κολοσσός Apple σύντομα θα μπει και στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αμερικανική εταιρεία μελετάει εδώ και καιρό την κατασκευή ενός μικρού van, ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο θα είναι γεμάτο τεχνολογία.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το μικρό θα ονομάζεται Titan και ήδη η εταιρεία έχει προσλάβει μεγάλη ομάδα τεχνικών και μηχανικών που απασχολείται αποκλειστικά με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το παραπάνω δημοσίευμα ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις φήμες για το επικείμενο iCar, κάτι που δεν είχε αρνηθεί ούτε ο CEO της εταιρείας Tim Cook σε σχετική ερώτηση απαντώντας «υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα στα οποία δουλεύουμε και δε γνωρίζει κανείς…».

Η οικονομική ευημερία της Apple της επιτρέπει να σχεδιάζει την εισχώρηση σε αγορές που μπορούν να της αποφέρουν πολλά κέρδη, όπως είναι αυτή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Πρόσφατα η Apple ανακοίνωσε τα καλύτερα αποτελέσματα της ιστορίας της, υπερβαίνοντας ακόμα και τις πιο ευοίωνες προβλέψεις των αναλυτών, την ώρα που τα ταμειακά της διαθέσιμα ξεπέρασαν τα 178 δισεκατομμύρια δολάρια!

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας στο τελευταίο τρίμηνο του 2014 εκτοξεύτηκαν στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, οδηγούμενα από τη σαρωτική πορεία του iPhone, την άνοδο των υπολογιστών Mac. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 74,6 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 30% χρόνο με τον χρόνο. Σε αυτήν την επίδοση οδήγησαν κυρίως οι πωλήσεις 74,5 εκατομμυρίων (+46%) τηλεφώνων, με τα νέα iPhone 6 και 6 Plus να πρωταγωνιστούν. To αντίστοιχο, (εορταστικό) τρίμηνο το 2013 τα έσοδα της Apple είχαν ανέλθει σε 57,6 δισ. και τα καθαρά κέρδη ήταν 13,1 δισ. δολάρια.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot