Έρευνα: Η τεχνολογία εκτόξευσε τα ωράρια εργασίας

Ιανουάριος 03, 2015
jumbo-banner
Μπορεί πλέον η τεχνολογία να αποτελεί το «δεξί χέρι» κάθε υπαλλήλου και να έχει αυξήσει την παραγωγικότητά του, αλλά ωστόσο πρόσθεσε επιπλέον ώρες εργασίας.
 
Το Pew Research Center εξέτασε τις ζωές των εργαζομένων, μερικής ή πλήρης απασχόλησης, στο διαδίκτυο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τους αναγκάζει να δουλεύουν περισσότερες ώρες μέσα στο 24ωρο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 92% των ερωτηθέντων ομολογούν ότι το Διαδίκτυο δεν έχει βλάψει την παραγωγικότητα τους, ενώ το 46% αισθάνεται ότι εργάζεται πιο παραγωγικά. Την ίδια στιγμή, το 46% αναφέρει ότι δεν έχει παρατηρήσει καμία αλλαγή.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η αυξημένη παραγωγικότητα ακολουθεί την παράλληλη «απογείωση» των ωρών εργασίας. Το Pew δηλώνει ότι το 35% των online εργαζομένων βιώνουν αύξηση στο ποσό των ωρών που δουλεύουν, η οποία ίσως ευθύνεται στην αποστολή ή τη λήψη email.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει το 61% των ερωτηθέντων που χαρακτηρίζει τα email ως το πιο καθοριστικό κομμάτι της δουλειάς τους, σε αντίθεση με το 54% που επιλέγει την αναζήτηση στο ίντερνετ. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο το 4% φανέρωσε ότι η δουλειά του στηρίζεται αποκλειστικά στα social media.
techpress.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot