Ένα μήνυμα που χακάρει ένα εκατομμύριο κινητά

Ιούλιος 28, 2015
jumbo-banner

Το StageFright είναι ένα από τα πλέον τρωτά σημεία του Android.

Μάλλον θα πρέπει να σκέφτεστε λίγο καλύτερα που δίνετε τον αριθμό του κινητού σας, ειδικά αν έχετε smartphone με το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Στην πραγματικότητα, είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεται ένας χάκερ για να… καταλάβει το ακουστικό σας.

Ερευνητής της Mobile Security αποκάλυψε ένα ελάττωμα που αφήνει εκτεθειμένο το 95% των συσκευών Android – δηλαδή 950 εκατομμύρια συσκευές- σε περίπτωση «επίθεσης». Το Stagefright θεωρείται πως είναι μία από τις μεγαλύτερες «τρύπες» ασφαλείας στο λειτουργικό Android, καθώς η βιβλιοθήκη πολυμέσων καθίσταται ιδιαιτέρως ευάλωτη. Σημειώνεται πως το Stagefright επηρεάζει εκδόσεις Android 2.2 και ύστερα.

Σε περίπτωση που ένας χάκερ μάθει τον αριθμό κάποιου κινητού σας τηλεφώνου, το μόνο που χρειάζεται είναι να στείλετε ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας το Stagefright και στη συνέχεια μπορεί να κλέψει τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του κινητού σας τηλεφώνου ή να καταστρέψει το μικρόφωνο και την κάμερα του. Και το χειρότερο είναι πως ο χρήστης μπορεί να μην έχει την παραμικρή ιδέα ότι η συσκευή του έχει παραβιαστεί.

Αν και οι τεχνικοί της εταιρείας εργάζονται ήδη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, υπάρχουν πολλά τα οποία πρέπει να γίνουν για να εξαλειφθεί πλήρως ο κίνδυνος για τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot