Φαρφάλες με κοτόπουλο, φέτα & ξύσμα λεμονιού

Μάρτιος 14, 2015
jumbo-banner
Αν οι φίλοι σας είναι λάτρεις των ζυμαρικών τότε φτιάξτε αυτό το πιάτο και αφήστε τους να παραμιλάνε από τη νοστιμιά του!

Υλικά (3 - 4 άτομα):
400 γρ. φαρφάλες
150ml ελαιόλαδο
500 γρ. στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος, κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
150ml ζωμό κότας
150-200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
½ ματσάκι ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο, για το γαρνίρισμα
6-8 κλωναράκια ρίγανης για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
Ρίξτε σε µια µεσαία κατσαρόλα το µισό ελαιόλαδο και τοποθετήστε τη σε πολύ δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος –αφού το έχετε κόψει σε κύβους– για 1΄-2΄, ανακατεύοντας τακτικά µε µια ξύλινη κουτάλα να πάρει χρώµα και να ψηθεί από όλες τις πλευρές. Ρίξτε και το ψιλοκοµµένο σκόρδο και σοτάρετε για ακόµα 1΄. Προσθέστε στην κατσαρόλα το ζωµό κότας και το ξύσµα λεµονιού, χαµηλώστε τη θερµοκρασία και αφήστε να σιγοβράσουν.
Γεµίστε µια µεγάλη κατσαρόλα µε 5-6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, αλατίστε και βάλτε τη σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Βράστε τις φαρφάλες σύµφωνα µε το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους ώστε να είναι al dente. Αποσύρετε από τη φωτιά και σουρώστε τις.
Ρίξτε τα ζυµαρικά και τη ρίγανη ψιλοκοµµένη στην κατσαρόλα µε το κοτόπουλο και ανακατέψτε. Προσθέστε κατόπιν και το γιαούρτι και αφήστε να ζεσταθεί για 1΄ και να δέσει η σάλτσα. Προσέξτε να µην έρθει σε βρασµό. Ρίξτε τέλος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Μοιράστε τις φαρφάλες µε το κοτόπουλο σε πιάτα, πασπαλίστε µε τη θρυµµατισµένη φέτα και ξύσµα λεµονιού και σερβίρετε γαρνίροντας µε κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης.

Tips Μαγειρικής: Μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή και με οποιαδήποτε ζυμαρικά προτιμάτε.

nitsiakos.gr



ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot