Ταρτάκια με κολοκυθάκια

Νοέμβριος 14, 2014
jumbo-banner
Το μικρό αυτό λαχανικό που έρχεται στο… τραπέζι μας εκτός του ότι είναι νοστιμότατο, έχει σημαντική αξία για την υγεία μας, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βοηθά στην αποφυγή πολλών ασθενειών.

Εκτέλεση:
Πλένετε τα κολοκυθάκια, πετάτε τις άκρες και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες χωρίς να τα ξεφλουδίσετε. Βουτυρώνετε ελαφρώς 20 φορμάκια για ταρτάκια και  και στρώνετε τα σφολιατάκια.
Τρίβετε τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη και κομματιάζετε το μανούρι. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια με το σκόρδο ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά 5’-6’. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200° C.
Πάνω στα σφολιατάκια βάζετε πρώτα τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με τη γραβιέρα, το μαϊντανό και σκορπίζετε το μανούρι. Περιχύνετε με το μείγμα αυγών-κρέμας. Ψήνετε τα ταρτάκια για περίπου 25’ σε ζεστό φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Υλικά:
20 σφολιατάκια στρογγυλά
6 κολοκυθάκια μέτρια
4 αυγά
350 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. γραβιέρα
100 γρ. μανούρι
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
60 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
 
icookgreek.com

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot