Ταλιατέλες με τόνο Ένα εύκολο, μα ιδιαίτερο πιάτo

Φεβρουάριος 18, 2016
jumbo-banner

Νόστιμο, ελαφρύ και πάνω απ'όλα θρεπτικό!

God save pasta! Δεν φαντάζεσαι πόσους συνδυασμούς μπορείς να κάνεις με μακαρόνια! Και το απίστευτο είναι ότι όλοι είναι τέλειοι και γευστικοί! Και το πιο σημαντικό; Είναι η πιο γρήγορη και σίγουρη λύση όταν έχεις ξεμείνει από ιδέες για το τι θα μαγειρέψεις.
Για την συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστείς απλά υλικά που σίγουρα θα έχεις στο ντουλάπι ή στο ψυγείο σου και συνοδεύεται τέλεια με ένα ποτήρι λευκό κρασί!

Υλικά:
190 γρ.τόνο
400 γρ. βρασμένες ταλιατέλες
200 γρ.λιαστές ντομάτες
2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
200γρ. ζωμός κότας
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το ελαιόλαδο ,το σκόρδο,τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρεις ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά, προσθέτεις τις λιαστές ντομάτες κομμένες και αφήνεις για 3 λεπτά.
2. Στραγγίζεις τον τόνο, τον τεμαχίζεις και τον προσθέτεις στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό κότας,το αλάτι,το πιπέρι και τα βράζεις για 5 λεπτά.
3. Βράζεις τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό , σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί τους αλλά και ανάλογα το γούστο του καθενός, τις στραγγίζεις όπως είναι ζέστες, τις αδειάζεις σε μια πιατέλα κι από πάνω προσθέτεις την σάλτσα τόνου.

followme.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot