Συνταγή για χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με τυρί & σάλτσα ντομάτας

Μάρτιος 21, 2015
jumbo-banner

Αν δεν είναι από τα χεράκια σου… δεν έχουν γεύση! Φτιάξε επιτέλους τα δικά σου ραβιόλια και γέμισε τα με τυρί. Η σάλτσα ντομάτας είναι απαραίτητη!

Υλικά για την Ζύμη:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
2 κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι
Πιπέρι

Για τη γέμιση:
1 αυγό
500 γραμμ. φέτα

Για τη σάλτσα ντομάτας:
600 γραμμ. ντομάτα
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
Βασιλικό
50 γραμμ. ελιά τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι & πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε σιγά-σιγά νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή. Αφήνουμε μία ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια. Κάθε κομμάτι το ισιώνουμε στους κυλίνδρους της μηχανής για μακαρόνια. Η μηχανή μου έχει 6 θέσεις για ίσιωμα. Περνάμε το ζυμάρι 2-3 φορές από τη θέση που αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο άνοιγμα κι άλλες 2-3 από τη μεσαία θέση. Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια από την ισιωμένη ζύμη.

Για τη συναρμολόγηση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, ανακατεύοντας. Γεμίζουμε τα ραβιόλι στο κέντρο τους, τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι και λίγο νεράκι ασφαλίζουμε την άκρη ώστε να μην ανοίξουν. Τα βράζουμε για 5-6 λεπτά και τα σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας.

Για τη σάλτσα ντομάτας: Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ραβιόλια, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσουμε λίγο, για να μην κολλήσουν. Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε, επίσης, και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.

Για περισσότερες νηστίσιμες συνταγές της kostoday πατήστε ΕΔΩ ή εναλλακτικά στις Συνταγές χωρίς κρέας που είναι ΕΔΩ!

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot