Μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου

Ιούλιος 08, 2015
jumbo-banner

Δες πώς θα φτιάξεις γευστικά ζυμαρικά φούρνου που θα λατρέψουν όλοι.

Το mamapeinao.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, σου δίνει μικρά και απλά μυστικά για να φτιάξετε τα καλύτερα ζυμαρικά φούρνου ή ογκρατέν (au gratin) όπως λέγονται στα γαλλικά.

1. Το σωστό ζυμαρικό
Το πρώτο βήμα για την επιτυχημένη μακαρονάδα φούρνου είναι να διαλέξουμε το κατάλληλο ζυμαρικό, αυτό που θα μπορέσει να ενωθεί καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά και το κυριότερο να συγκρατήσει τη σάλτσα και το τυρί. Τα ιδανικά ζυμαρικά για μακαρόνια ογκρατέν ριγκατόνι, πένες, βίδες ή κοχύλια.

2. Σωστό βράσιμο
Το επόμενο βήμα είναι να βράσουμε σωστά το ζυμαρικό που έχουμε επιλέξει Επειδή θα το βάλουμε στον φούρνο για αρκετή ώρα, θα πρέπει να το βράσουμε περίπου 5 λεπτά, δηλαδή λιγότερο από τον χρόνο βρασίματος που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Μην ξεχνάτε ότι η σάλτσα και τα τυριά βγάζουν τα υγρά τους όσο μαγειρεύονται με αποτέλεσμα τα μακαρόνια να μαλακώνουν ακόμα περισσότερο.

3. Τι σάλτσα θα επιλέξουμε
Για να φτιάξουμε συγκλονιστική μακαρονάδα φούρνου, ένα βασικό μυστικό υλικό είναι η καλή σάλτσα. Εμείς τολμήσαμε να συνδυάσουμε μια κόκκινη σάλτσα ντομάτας με μπεσαμέλ στην οποία είχαμε προσθέσει μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό, αφού η μπεσαμέλ με τα τυριά έδεσε μοναδικά με τη σάλτσα και, το κυριότερο, βοήθησε στο να μην στεγνώσει το πιάτο. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να δοκιμάσουμε τη σάλτσα πριν τη ρίξουμε στο ταψί με τα ζυμαρικά, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι την έχουμε πετύχει γευστικά.

4. Χρόνος μαγειρέματος
Σε μια μακαρονάδα φούρνου, το ζητούμενο είναι να μην στεγνώσει και ξεραθούν τα υλικά. Μόλις μπει στον φούρνο, πρέπει να ψηθεί για 15 ως 20 λεπτά, στους 180oC. Αμέσως μετά, βάζουμε τον φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε για 4 ακόμα λεπτά, ώστε να αποκτήσουν τα μακαρόνια ογκρατέν απίθανη χρυσαφένια κρούστα.

5. Πριν το σερβίρισμα
Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά περίπου πριν τα σερβίρουμε. Σε αυτό το διάστημα, η σάλτσα θα κρυώσει ελαφρώς, θα ''κάτσει'' και θα ανακατευτεί καλύτερα με τα ζυμαρικά, δίνοντας τη πιο συγκλονιστική μακαρονάδα φούρνου.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot