Τσακαλώτος: «Οχι σε αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ και μειώσεις στις συντάξεις»

Μάιος 03, 2015
jumbo-banner

Τη διαπίστωση πως υπάρχουν δυσλειτουργίες και ένα κενό συντονισμού, το οποίο προτίθεται να καλύψει με το νέο του ρόλο, εκφράζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων χαρακτηρίζει «λάθος» το ότι η κυβέρνηση παρέμεινε στην προφορική διαβεβαίωση για χρηματοδότηση στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ξεκαθαρίζει όμως πως αυτό το λάθος δεν ήταν του κ. Βαρουφάκη ή κάποιου άλλου μεμονωμένα και πως ήταν λάθος όλης της διαπραγματευτικής ομάδας.

Ο κ. Τσακαλώτος τονίζει πως η διαπραγμάτευση γίνεται σε πολλά επίπεδα και πως ο υπουργός Οικονομικών παραμένει ο υπεύθυνος της διαπραγμάτευσης.

«Τα σχέδια παραγκωνισμού του Βαρουφάκη υπάρχουν εδώ και καιρό, εκπορεύονται από εχθρικούς προς την κυβέρνηση κύκλους και στην ουσία είναι σχέδια παραγκωνισμού ολόκληρης της κυβέρνησης. Χτυπάν ένα βασικό μέλος της για να χτυπήσουν επί της ουσίας την ίδια» τονίζει ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος και επαναλαμβάνει τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.

«Δεν πρόκειται να πάρουμε επιπλέον υφεσιακά μέτρα που επεκτείνουν τη λιτότητα, όπως για παράδειγμα οι οριζόντιες αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μειώσεις συντάξεων, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε την αποδόμηση των εργασιακών συντάξεων» δηλώνει.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών, ο κ. Τσακαλώτος τονίζει πως «οι κόκκινες γραμμές πρέπει να υπάρχουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αν κινδυνεύουν να διαταραχθούν, τον λόγο θα πρέπει να έχει ο λαός για να παρέμβει και να τις διασφαλίσει».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να δανειστεί από τη Ρωσία ή την Κίνα, ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει πως ο προσανατολισμός της χώρας δεν έχει αλλάξει. «Είμαστε στην Ευρώπη και αναζητάμε λύσεις μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Δεν βλέπω το λόγο να σπάσει αυτή η στρατηγική απόφαση, τουλάχιστον όχι από την πλευρά μας. Θεωρώ λοιπόν ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί εντός Ευρώπης. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά ευκαιριακή και όχι μόνιμη λύση στο κοινό πρόβλημά μας» τονίζει χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot