arxiki selida

Σ. ΒΛΑΧΟΥ στην εφ. ΣΤΑΘΜΟΣ: Η Κως δηλώνει έτοιμη να αλλάξει τώρα, δηλώνει ισχυρή, δηλώνει ενωμένη γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, γιατί οι λύσεις δεν έχουν χρώμα.

Απρίλιος 21, 2019 Σχολιάστε πρώτοι!
eody-banner
jumbo-banner
banner

Ερ.: Κυρία Βλάχου, μετά από 9 χρόνια απουσίας από τα κοινά, αποφασίσατε να συμμετάσχετε ξανά σε μία εκλογική διαδικασία. Η ερώτηση που βγαίνει αβίαστα είναι: Τι σας οδήγησε στην απόφαση να ξανασχοληθείτε;

Απ.: Πάντα ήμουν υπερήφανη και είχα εμπιστοσύνη στο έμψυχο δυναμικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κω και όσον αφορά την αγωνιστική και διεκδικητική στάση των αιρετών και την κριτική σκέψη των δημοτών.

Από το 2000 που πρωτοεργάστηκα στη Δημοτική Τηλεόραση Κω και ασχολήθηκα με τα κοινά στον τέως Δήμο Δικαίου συμμετείχα στα συνέδρια της ΤΕΔΚ ΔΩΔ/ΣΟΥ και της ΚΕΔΚΕ και κατά κοινή ομολογία οι Κώοι αιρετοί είχαμε λόγο και άποψη, δεν παρακολουθούσαμε αλλά δημιουργούσαμε τις εξελίξεις. Τα τελευταία χρόνια αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει, έχει χαθεί και είναι ιδιαίτερα λυπηρό και ανησυχητικό διότι οι υπόλοιποι δήμοι κόντρα στην κρίση και τα εμπόδια κάνουν άλματα προόδου ενώ εμείς μένουμε στάσιμοι.

Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιέται κανείς ποιοι και γιατί έχουν την ευθύνη, πως και γιατί ο δήμος Τρικκαίων για παράδειγμα, από όπου κατάγεται ο πατέρας μου και έχω άποψη εκ του σύνεγγυς, πρωτοπορεί ως ψηφιακός ΄΄έξυπνος΄΄ δήμος, η Καρδίτσα βραβεύεται για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων ως πράσινη πόλη, ο δήμος Συκεών Θεσσαλονίκης ξεχωρίζει για το θεάρεστο έργο του στον ευαίσθητο τομέα της πρόνοιας και τόσοι άλλοι…

Όλοι αυτοί οι προβληματισμοί με έφεραν προ των ευθυνών μου και η ανεξάρτητη ακηδεμόνευτη δημοτική παράταξη Ισχυρή Κως μαζί με τον αυριανό δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά με ταρακούνησαν ώστε να βγω από την παθητική στάση και την αποστασιοποίηση και να ενεργοποιηθώ ξανά με πολύ μεγαλύτερη όρεξη απ΄ ότι στο ξεκίνημα μου , σαφώς με περισσότερη γνώση και εμπειρία και πιο συνειδητοποιημένα.

 

Ερ.: Επιλέξατε να δώσετε αυτό τον αγώνα με την πράταξη «Ισχυρή Κως» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Θεοδόση Νικηταρά. Ποιοι ήταν οι λόγοι που επιλέξατε να ενταχθείτε στην παράταξη του κ. Νικηταρά και όχι για παράδειγμα στην παράταξη «Όραμα + Δράση» της συγχωριανής σας κας Ιωάννας Ρούφα;

Απ.: Μέσα από την πρόσκληση του Θεοδόση Νικηταρά ένιωσα την ανάγκη να ανταποκριθώ και να αγωνιστούμε μαζί για να κάνουμε την Κω πρωταγωνίστρια των εξελίξεων συμπορευόμενη με ανθρώπους που εμπιστεύομαι .

Ο Θεοδόσης Νικηταράς είναι ένα τέτοιο πρόσωπο και αυτό ακριβώς του προσδίδει και την ηγετική φυσιογνωμία ότι δηλαδή έχει ειλικρίνεια, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, έχει γνώμονα για όλες τις αποφάσεις του το κοινό καλό και μέτρο για όλες τις πράξεις του τον άνθρωπο. Αυτό με έκανε να τον ξεχωρίσω και να τον εμπιστευθώ.

Οι γονείς μου μ ΄ έμαθαν να λειτουργώ με αξίες, ήθος και συλλογικότητα, αυτό πράττω και τώρα βάζοντας στόχο να ανεβάσουμε το νησί μας ψηλότερα μακριά από κομματικές στρατηγικές και προσωπικές βλέψεις. Και σε αυτή την παράταξη όλα τα παραπάνω τα βρήκα.

Προσκλήσεις όντως υπήρξαν και από άλλες παρατάξεις και των δύο βαθμών Τ.Α. και τους ευχαριστώ που με τίμησαν . Τους εύχομαι καλό και τίμιο αγώνα.

 

Ερ.: Η «Δύναμη Αλλαγής» ολοκληρώνει τη δεύτερη θητεία της ως δημοτική αρχή. Πως θα χαρακτηρίζατε τη διοίκηση του Δήμου τα τελευταία 5 χρόνια;

Απ: Όπως ξέρετε από πολύ νωρίς ασχολήθηκα με τα κοινά και ως άπειρη μαθήτρια κάθησα στα θρανία και έμαθα ΜΑΘΗΜΑ 1Ο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΄΄ τι έχει αξία; ο άνθρωπος , ποια είναι η ατμομηχανή ενός δήμου; οι δημοτικοί υπάλληλοι, πού πάει ένας τόπος χωρίς διάλογο και συνεργασία; πουθενά , στο μηδέν. ΄΄ ε, λοιπόν, σ΄ αυτό το μάθημα ο απερχόμενος και η παρέα του έμειναν μεταξεταστέοι. Οπότε το επιχείρημα ΄΄έκαναν ότι μπορούσαν και μπορεί να μην είμαστε ευχαριστημένοι αλλά θα τον ψηφίσουμε και θα του μειώσουμε τη δύναμη για να πάρει το μάθημα του΄΄ δεν πείθει κανέναν νοήμονα άνθρωπο.

Ο απερχόμενος και η παρέα του έχουν χάσει το λαϊκό έρεισμα . Γύρισαν την πλάτη στην κοινωνία και η κοινωνία, όπως και η φύση και η ζωή που έχουν μια σοφή και σαφή τάξη πραγμάτων, τους γύρισε κι εκείνη την πλάτη καθώς ξέρει να αναγνωρίζει το καλό, ξέρει όμως να ξεβράζει και τις κακές επιλογές.

Συμπέρασμα πρώτο έχασε το στοίχημα της μεγάλης ανθρώπινης και πολιτικής αλλαγής που δεν ήρθε ποτέ και συμπέρασμα δεύτερο έχασε το στοίχημα της ισόρροπης ανάπτυξης καθώς πέρασε και δεν ακούμπησε ούτε τα μεγάλα ούτε τα μικρά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας…

Τελειώνει η θητεία του και δεν κατανόησε πως Κως δεν είναι μόνο η πόλη, πως είναι επιλογή μας να μένουμε στα χωριά μας και δεν θέλουμε να τα εγκαταλείψουμε, δεν θέλουμε να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δεν μπορεί να έχουμε μόνο υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα, δε γίνεται να πληρώνουμε ακριβά το καθετί αλλά να μην απολαμβάνουμε τα στοιχειώδη προνόμια της πόλης.

Ποιος μπορεί να μας απαντήσει γιατί στο 2019 η Αντιμάχεια δεν έχει καθαρό πόσιμο νερό, γιατί το Πυλί πρέπει να πληρώσει χρυσή τη σύνδεση του βιολογικού, γιατί η Κέφαλος δεν καρπώνεται τα οφέλη του τουρισμού, γιατί το Μαρμάρι και το Τιγκάκι δεν έχουν σκάλα, γιατί η Ζιά έχει προβληματική αισθητική και λειτουργική εικόνα, γιατί η Καρδάμαινα έχει χάσει την παλιά της αίγλη, γιατί ο υγρότοπος στο Ψαλίδι, η Αλυκή, η Πλάκα, η Τσουκαλαριά, ο ορεινός όγκος του Δίκαιου, τα Θερμά μένουν αναξιοποίητα και προβληματικά ενώ θα μπορούσαν να ήταν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, γιατί το Πυλί δεν έχει νέο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, γιατί το Ζιπάρι δεν έχει σύγχρονο ασφαλές γυμνάσιο – λύκειο, γιατί η Λάμπη βουλιάζει και το Πλατάνι η βιτρίνα στο δρόμο προς Ασκληπιείο υποφέρει από εγκατάλειψη…

Ο κατάλογος μακρύς… τα ψέματα, τα λάθη, οι αδικίες πολλές… η αιτία μία και μοναδική ο διακαής πόθος του απερχόμενου να βρει φιλόξενο κόμμα να στεγάσει την επιθυμία του να γίνει βουλευτής… το πληρώσαμε ακριβά, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, χάθηκαν έργα, χάθηκαν χρήματα γιατί είχε επιδοθεί σε έναν ακατανόητο πόλεμο ανακοινώσεων και σε έναν φαύλο κύκλο αντιπαραθέσεων με όλους από την κυβέρνηση μέχρι την περιφέρεια για να ικανοποιήσει το δικό του εγώ… Αδιάψευστοι μάρτυρες της άρνησης διαλόγου και συνεργασίας οι ανοιχτές πληγές του σεισμού και η μη αντιμετώπιση του προσφυγικού που μας δυσφήμισαν στα πέρατα του κόσμου… ποιος μπορεί να ξεχάσει τον δήμαρχο που ωρυόταν ότι δε δίνει σταγόνα νερό στους πρόσφυγες αλλά ταυτόχρονα είχε φυλάξει και κάποια κροκοδείλια δάκρυα για τον αείμνηστο φούρναρη της Ευρώπης που μοίραζε ψωμί…

 

Ερ: Ως συνάδελφος εργαζόμενη στο ΔΗΡΑΣ, έχοντας αντιμετωπίσει από μέσα όλη αυτή τη διαμάχη με τη νυν δημοτική αρχή, θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η θέση της παράταξης σας για το Δημοτικό Μέσο και τι θα κάνει γι’ αυτό εάν αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου;

Απ.: Ο ΔΗΡΑΣ θα αλλάξει μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας. Όλα τα ζητήματα θα αναλυθούν εν καιρώ από τον επικεφαλής της παράταξης μας. Το βασικό πάντως είναι ότι ο δήμος θα πάψει να είναι ένας κακός εργοδότης και θα πληρώνει το προσωπικό που εργάζεται.

Ερ.: Κυρία Βλάχου ποιο πιστεύετε ότι είναι το μήνυμα των φετινών δημοτικών εκλογών και τι θα λέγατε στους συμπολίτες μας που θα πάνε στις κάλπες την 26η Μαΐου;

Απ: Πολλά λέγονται και ακούγονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση όμως πάντα το βασικό ερώτημα σε κάθε κοινωνία είναι ένα. Έτσι και τώρα για εμάς το διακύβευμα των εκλογών είναι ένα και βασικό ΄΄θέλουμε την Κω ενωμένη ΝΑΙ ή ΟΧΙ; ΄΄

Η κοινωνία της Κω επέδειξε μια εξαιρετική πολιτική ωριμότητα , έχει ήδη στείλει το μήνυμα, εμείς είμαστε εδώ και το βλέπουμε, το βλέπουμε στις περιοδείες μας στην πόλη και τα χωριά, στις καθημερινές επαφές με τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, στη μεγαλειώδη κι ανεπανάληπτη συγκέντρωση μας στο ξεν. Κοντινένταλ. Η Κως δηλώνει έτοιμη να αλλάξει τώρα, δηλώνει ισχυρή, δηλώνει ενωμένη γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, γιατί οι λύσεις δεν έχουν χρώμα.

Ζούμε, πραγματικά, ιστορικές στιγμές συμφιλίωσης και συνεργασίας στην Ισχυρή Κω με ανθρώπους από διαφορετικές ιδεολογικές και κομματικές αναφορές, με πλατιά κοινωνική διαστρωμάτωση και με ευρεία ηλικιακή αντιπροσώπευση, αφήνοντας πίσω τα λάθη και τα πάθη του χθες, αφήνοντας μακριά τις προσωπικές βλέψεις και τις συντεχνιακές σκοπιμότητες σε μια συμμαχία που κτίζει προοπτικές για όλους και για ολόκληρο το νησί.

Αυτή τη συμμαχία τη γέννησε, τη δυνάμωσε, την ισχυροποίησε η κοινωνία της Κω και γι΄ αυτό η πορεία της στις εκλογές του Μαίου θα είναι νικηφόρα.

Ψηφίζουμε για να αφήσουμε στο χθες το παρασκήνιο και την αδιαφορία, ψηφίζουμε για να προσπεράσουμε το χάος και την ακυβερνησία, ψηφίζουμε Ισχυρή Κω, ψηφίζουμε δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή τον Θεοδόση Νικηταρά.

http://stathmosnet.gr/ekloges/item/6604-vlaxou-sevi-i-kos-dilonei-etoimi-na-allaksei-tora-dilonei-isxyri

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

p 3

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot