Απάντηση Γιούνκερ στο Δήμαρχο Κω: “Καμία πρόταση από την Ελλάδα για την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Νοέμβριος 21, 2017 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
“Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε δεν έχουν λάβει από τις ελληνικές αρχές κάποια πρόταση για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2017” αναφέρει στην απάντηση του προς το Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Κομισιόν κ. Γιούνκερ, κ.P.Kutos.

Ο Δήμαρχος Κω από τα τέλη του προηγούμενου Αυγούστου είχε στείλει επιστολή τόσο προς τους κ.κ. Γιούνκερ και Μοσκοβισί όσο και προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς ζητώντας την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος, τονίζοντας και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο κ. Κυρίτσης είχε θέσει ως πρόσθετο επιχείρημα την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω προκειμένου να διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.
Στην απάντηση της Κομισιόν προς το Δήμαρχο Κω αναφέρεται ότι :
“Από το 2015, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί - στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας του ΕΜΣ - να καταργήσει τους χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, καθώς δημιουργούν περιττές στρεβλώσεις και διοικητικές δαπάνες. Μολονότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ειδικές ανάγκες και δυσχέρειες, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν είναι οι πλέον αποτελεσματικοί ή στοχοθετημένοι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό.
Πάνω απ 'όλα, η φορολογική πολιτική εμπίπτει στην αρμοδιότητα των κρατών μελών της ΕΕ και τόσο η εφαρμογή όσο και τα μέσα εφαρμογής μιας ευρείας φορολογικής δέσμευσης στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας σχεδιάστηκε από τις ελληνικές αρχές.”
Στην απάντηση της Κομισιόν επισημαίνεται ότι “Σε περίπτωση παρουσίασης σχετικού αιτήματος (από την Ελληνική κυβέρνηση), τα θεσμικά όργανα θα αξιολογήσουν την κατάσταση και τις πιθανές συνέπειές της, υπό το πρίσμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΣ και θα καθορίσουν σε πλήρη συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές τον τρόπο ή το ενδεχόμενο ανάληψης κατάλληλης δράσης.”
Επισυνάπτονται η επιστολή του Δημάρχου κ. Κυρίτση στις 25 Αυγούστου και η απαντητική επιστολή της Κομισιόν με ημερομηνία 20 Νεομβρίου.
Γραφείο Τύπου Δήμου Κω
Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot