arxiki selida

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Υπό προϋποθέσεις η επιστροφή, διευκρινίζει η Νατάσα Βενετοκλή

Ιούνιος 06, 2014 Σχολιάστε πρώτοι!
jumbo-banner
banner

Για το ζήτημα της Μίκας Ιατρίδη..

Ανοιχτή αλλά…υπό προϋποθέσεις, είναι η πόρτα της Νέας Δημοκρατίας για τη βουλευτή Δωδεκανήσου κα Μίκα Ιατρίδη, η οποία ως γνωστόν προχθές ανεξαρτητοποιήθηκε από το κόμμα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή η οποία, πάντως, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στο τέλος ο κόσμος κρίνει την πορεία του κάθε πολιτικού.

Κληθείσα, καταρχήν, η ίδια να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή, δήλωσε: «Ενημερωθήκαμε για την ανεξαρτητοποίηση της κας Ιατρίδη μέσω του τύπου.

Η κα Ιατρίδη αποφάσισε, για τους λόγους που αναφέρει-οι οποίοι, προσωπικά εμένα δεν με έχουν ακριβώς πείσει και δεν θεωρώ ότι είναι μία πλήρης ενημέρωση προς τον κόσμο της (για το) ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι.

Από εκεί και πέρα, ο κάθε πολιτικός αποφασίζει πως θα κινηθεί και ποια θα είναι η πορεία την οποία θα ακολουθήσει».

Στην ερώτηση για το αν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της κας Ιατρίδη στη Ν.Δ. και ποια είναι η στάση που θα κρατήσει η ΝΟΔΕ, είπε η Πρόεδρός της:
«Κοιτάξτε, ακόμα δεν έχει συζητηθεί κάτι ως προς την προσχώρησή της διότι δεν έχει γίνει και τέτοιος λόγος ακόμα.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία, είναι ένας πολιτικός χώρος ο οποίος είναι ανοιχτός σε όλους αυτούς οι οποίοι πιστεύουν στο όραμα και είναι κάτω από την ίδια ιδεολογική ομπρέλα με τη Ν.Δ.

Εάν η κα Ιατρίδη, στην πορεία αυτή, έχει αντιληφθεί ότι η Ν.Δ. δεν είναι το μνημονιακό κόμμα το οποίο ισχυρίστηκε ότι είναι, που την έκανε, βάσει της δήλωσής της τότε, να φύγει από τη Ν.Δ. και έχει αντιληφθεί ότι η Ν.Δ.-και το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω και σήμερα- δεν είναι μνημονιακή διότι μνημονιακός δεν είναι αυτός που προσπαθεί να σε βγάλει από το Μνημόνιο, όπως πράττει η Ν.Δ. και το έχει αποδείξει αυτά τα δύο χρόνια…

Οι πόρτες της Ν.Δ. δεν είναι κλειστές για κανέναν, φθάνει, σας είπα, να πληρούν τις προϋποθέσεις και να βρίσκονται κάτω από την ίδια ιδεολογική ομπρέλα που διαθέτει η παράταξή μας».

Η ίδια, σημείωσε, ωστόσο, ότι οποιαδήποτε προσχώρηση στη Ν.Δ. θα κριθεί από τα κεντρικά όργανα του κόμματος και θα ενημερωθούν γι’ αυτό.

Σχετικά με το αν η κα Ιατρίδη θεωρείται ότι πληροί τις προϋποθέσεις αυτές, δεδομένου ότι είναι οι ιδεολογικές της καταβολές βρίσκονται στη Ν.Δ., είπε η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ:

«Η κα Ιατρίδη αναδείχθηκε μέσα από τη Ν.Δ., εξελέγη με τη Ν.Δ. και εγκατέλειψε τη Ν.Δ. το 2009, στα δύσκολα. Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση αυτής της χώρας σε μία πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία, η κα Ιατρίδη, όταν έπρεπε να υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο, έκρινε ότι ήταν κάτι που δεν την εκπροσωπούσε, που σημαίνει ότι δεν την εκπροσωπούσε, πλέον, το σύνολο του ιδεολογικού προσανατολισμού που είχε η κυβέρνηση.

Από εκεί και πέρα η Ν.Δ. είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο, δεν κλείνει τις πόρτες σε κανέναν.

Φθάνει να έχει πειστεί ότι αυτός που πραγματικά θέλει να συμπορευθεί μαζί μας, έχει τον ίδιο ιδεολογικό προσανατολισμό.

Αν η κα Ιατρίδη, σας ξαναλέω, έχει πειστεί ότι η Ν.Δ. δεν είναι μνημονιακή κυβέρνηση -διότι δεν είναι- και έχει πειστεί ότι μπορεί να συμπορευθεί, οι πόρτες είναι ανοιχτές.

Ωστόσο, αυτός που κρίνει τον κάθε πολιτικό και την πορεία του είναι ο κόσμος.

Το ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές, είναι ένα θέμα. Το πως θα κρίνει ο κόσμος την πορεία και την πολιτική ενός πολιτικού είναι ένα άλλο θέμα. Γιατί ένας πολιτικός κρίνεται τόσο από το έργο του όσο και από την πολιτική του πορεία».

Είπε, ακόμη: «Εάν η κα Μίκα Ιατρίδη ασπάζεται την πολιτική του κόμματος, φυσικά και οι πόρτες είναι ανοιχτές. Εγώ προσωπικά, όμως, θωρώ ότι, αν κάποιος πολιτικός αποφασίζει να λειτουργήσει με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, θα πρέπει να αποδείξει μέσα στο χώρο τον οποίο βρίσκεται, ότι πραγματικά θέλει να προσφέρει και να συμπορευθεί μ’ αυτό που κάνουμε».

Ερωτηθείσα, τέλος, η κα Βενετοκλή, πως θα χειριστεί το κόμμα τυχόν αντιδράσεις από τους βουλευτές της περιοχής, δήλωσε: «Η κα Ιατρίδη, έπαιξε δυνατά σε μία Ν.Δ. καταρχήν, και μετά στους ΑΝ.ΕΛ. όταν είχαν πάνω από 10%.

Το πόσο δυνατά θα παίξει η κα Ιατρίδη και ο καθένας που θα έρθει, τώρα, πίσω, με άλλες συνθήκες και με μία προδιαγεγραμμένη πορεία, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος.

Τώρα, αν θα έχουν αντιδράσεις οι βουλευτές ή όχι, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, δεν έχουμε κάνει συζήτηση με κανένα και δεν μπορώ να το ξέρω.

Όμως, η επιστροφή  κάποιου στελέχους στη Ν.Δ., δεν κρίνεται μόνο ατομικά από τον κάθε ένα ή από το συμφέρον του κάθε βουλευτή αλλά από το συνολικό συμφέρον της παράταξης.

Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις των βουλευτών γιατί η πορεία του καθενός θα κριθεί από τον κόσμο τελικά και από την επιλογή που θα κάνει στην κάλπη».

Τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να συνέλθει η ΝΟΔΕ για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα όλης της Δωδεκανήσου, καταρχήν των ευρωεκλογών που ήταν και το μεγάλο στοίχημα για την Περιφέρεια και για το νομό ειδικότερα, ακολούθως των περιφερειακών και κατά τόπους του Α’ βαθμού Τ.Α. παρότι δεν είχαν δώσει χρίσματα και στηρίξεις αφού είναι πολλοί οι επικεφαλής και άνθρωποι που ανήκουν στη Ν.Δ. που έχουν εκλεγεί στα νέα δ.σ.

Όσον αφορά στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου η οποία, ως γνωστόν, έμεινε κενή μετά την εκλογή της κας Χριστιάνας Καλογήρου ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, η ΝΟΔΕ θα στείλει τις προτάσεις της, ωστόσο οι αποφάσεις ανήκουν στο Κέντρο.

Ευπρόσδεκτη η Μίκα, δηλώνει ο Γ. Παππάς
Η πρώτη επίσημη αντίδραση από τη Ν.Δ., για την Μίκα Ιατρίδη που ανεξαρτητοποιήθηκε, ήρθε από τον δωδεκανήσιο πολιτικό Ιωάννη Παππά.

Ο τ. βουλευτής Δωδεκανήσου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. οικονομολόγος κ. Γιάννης Παππάς, δήλωσε αποκλειστικά στα “Παραπολιτικά”: «Η Μίκα Ιατρίδη είναι ευπρόσδεκτη στη μεγάλη οικογένεια της κεντροδεξιάς παράταξης, από όπου και ξεκίνησε.

Την καλώ να συστρατευτεί με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, για να δώσουμε από κοινού έναν αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα και για υπερήφανα τα Δωδεκάνησά μας, κάνοντας ωστόσο την αυτοκριτική της».

Να παραδώσει την έδρα ζητούν τα τοπικά στελέχη
Την οργή τους για την ανεξαρτητοποίηση της κ. Μίκας Ιατρίδη εκφράζουν τα τοπικά στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από το ξεκίνημα τους είχαν και έχουν προσανατολισμό, τον οποίο έχασε στην πορεία η κυρία Ιατρίδη. Οφείλει να εξηγήσει τους πραγματικούς λόγους που την οδήγησαν σ`αυτή της την απόφαση.

Πρέπει να λογοδοτήσει στους ανθρώπους που την στήριξαν πάνω στη βάση μιας Αντιμνημονιακής πολιτικής την οποία ασπάστηκε η ίδια και γι`αυτό το λόγο αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία.

Η κυρία Ιατρίδη πριν μία εβδομάδα παραμονή των Ευρωεκλογών, ήταν μαζί με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ, Πάνο Καμμένο σε περιοδεία στη Ρόδο.

Ξαφνικά ανεξαρτητοποιείται για λόγους που η ίδια ενδόμυχα γνωρίζει και όχι γι`αυτούς που δημόσια επικαλείται.

Αυτό δεν φανερώνει σοβαρότητα πολιτικού ανθρώπου και της λέμε ότι καιροσκόπους στο κίνημα μας ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Τέλος , αν έχει την παραμικρή ευθιξία θα πρέπει να παραδώσει την έδρα της και να αναζητήσει άλλους πολιτικούς χώρους.

Η ζωή είναι ένας κύκλος και γυρίζει γρήγορα.

Σύντομα θα πέσουν οι μάσκες».

Δήλωση της Μαρίας Αγγέλου
Η κα Μαρία Αγγέλου Αναπληρώτρια βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της κα Μικας Ιατριδη.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είμαστε άλλο ένα κόμμα, δεν είμαστε άλλο ένα κίνημα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε πάνω και πρώτα από όλα ιδεολογία. Κι είναι η πρώτη ιδεολογία που δεν στηρίχτηκε σε πολιτικές θέσεις και απόψεις της μεταπολίτευσης αλλά γεννήθηκε από Έλληνες πολίτες για την Ελλάδα.

Είμαστε η μόνη πατριωτική ιδεολογία που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών για ένα καλύτερο μέλλον, για ελπίδα.

Αυτή η ιδεολογία λοιπόν δεν έχει ούτε όνομα ούτε πρόσωπο και δεν πρόκειται να χαθεί όσο κι αν την πληγώνουν αποχωρήσεις στελεχών.

Προσωπικά είμαι και θα παραμείνω εδώ να εκπροσωπώ τις ίδιες αρχές και αξίες με τις οποίες ξεκίνησα. Πιστεύω σε αυτό το αγώνα που ξεκινήσαμε μια χουφτα άνθρωποι την άνοιξη του 2012  για την σωτηρία της πατρίδας και έχω την πίστη ότι θα τα καταφέρουμε.

Όσες πιέσεις κι αν δεχόμαστε όσες τρικλοποδιές κι αν μας βάλουν εμείς στεκόμαστε στα πόδια μας ενωμένοι όσο ποτέ σαν μια γροθιά. Λάθη έγιναν όμως εδώ είμαστε για να τα αξιολογήσουμε και να δράσουμε αναλόγως.

Προσανατολισμένη λοιπόν σταθερά στους στόχους που θέσαμε και ως κίνημα κι εγώ προσωπικά ως άτομο θα συνεχίσω την προσπάθεια να μεταδώσω το πρόγραμμα μας σε όλη τη Δωδεκάνησο.

Από αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσω περιοδείες στα νησιά μας. Θα είμαι κοντά σε κάθε κάτοικο, σε κάθε χωριό, σε κάθε νησάκι.

Δεν πρόκειται να προδώσω ούτε στο ελάχιστο όλα όσα σας έκαναν να με εμπιστευτείτε και να με στηρίξετε όλον αυτό τον καιρό. Θα μείνω δίπλα σας, μαζί σας, μέχρι το τέλος, όποιο κι αν είναι αυτό».

Πηγή: rodiaki.gr

Προσθήκη νέου σχολίου
Tο kostoday.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot