Θ. Μουζουράκης: Τα μέλη της δημοτικής αρχής δεν υπηρετούν πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες!

Ιούνιος 04, 2015
jumbo-banner

Όλοι μας αφήνουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα έξω από το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ και δημοτικός σύμβουλος κ.Θεόφιλος Μουζουράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Αποφεύγω να αναφέρομαι ονομαστικά σε πρακτικές ή επιλογές συναδέλφων στο δημοτικό συμβούλιο. Για την περίπτωση όμως του κ.Γ.Ζερβού είμαι υποχρεωμένος να τοποθετηθώ δημόσια και να του απαντήσω.
Ο λαλίστατος κατά τα άλλα κ.Ζερβός στο θέμα των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων, υποφέρει από αφωνία όταν πρόκειται να πάρει θέση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας αλλά και για την αύξηση των φόρων στο τουριστικό μας προϊόν.
Εγκαλεί τη δημοτική αρχή για το μεταναστευτικό.
Γιατί άραγε; Μήπως επειδή δεν συμφωνεί με τις μειοψηφικές απόψεις του κ.Ζερβού και του 4%;
Η δημοτική αρχή έχει πρωτοστατήσει στην ανάδειξη του προβλήματος σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, αναζητώντας τη μοναδική ρεαλιστική λύση που αυτή τη στιγμή , είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, είναι η μεταφορά αυτών των ανθρώπων στην Αθήνα.

Γιατί στο νησί μας δεν υπάρχουν υποδομές. Γιατί ένα κέντρο υποδοχής και προσωρινής κράτησης πρέπει να έχει στοιχειώδεις υποδομές, να πληροί κανόνες υγιεινής, να υπάρχει φρούρηση και να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και τέλος να υπάρχει ιατρική φροντίδα.

Γιατί η διαδικασία της ταυτοποίησης 1.500 πλέον ανθρώπων και αύριο περισσότερων, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μεθοδευμένο κόλπο για να εγκλωβιστούν οι μετανάστες στην Κω για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Η ταυτοποίηση πρέπει να γίνεται σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική χώρα, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον κ.Τσίπρα στις 14 Απριλίου.

Όλα αυτά ο κ.Ζερβός τα προσπερνά, προσποιείται ότι δεν τα γνωρίζει. Δεν έχει αντιληφθεί ή δεν τον νοιάζει το μέγεθος της ζημιάς που προκαλείται στον τουρισμό μας.
Η Δύναμη Αλλαγής έχει μια πολύ νωπή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες.
Τα μέλη της δημοτικής αρχής δεν υπηρετούν πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Η νέα δημοτική αρχή αποτελείται από ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Δεξιοί, όπως εγώ, Κεντρώοι αλλά και πρόσωπα που προέρχονται από την Αριστερά.
Όλοι μας αφήνουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα έξω από το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Για όλους εμάς η Κως είναι η πιο μεγάλη παράταξη, αυτή που μας ενώνει όλους.
Σε αντίθεση με τον κ.Ζερβό που έχει επιλέξει να παριστάνει τον αριστερό ψάλτη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.
Το μένος και η εμπάθεια του κ.Ζερβού για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μυλωνά, δεν κρύβεται. Ο τελευταίος που μπορεί να αμφισβητεί το ήθος και τις δημοκρατικές περγαμηνές του Νίκου Μυλωνά, είναι ο κ.Ζερβός.
Το δημοτικό συμβούλιο λειτουργεί υποδειγματικά και δημοκρατικά. Κυρίως λειτουργεί, γιατί την προηγούμενη περίοδο με το σύστημα Καϊσερλη, όχι μόνο δεν λειτουργούσε αλλά είχε γελοιοποιηθεί ο θεσμός και δεν λειτουργούσε κανένα συλλογικό όργανο.’’

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot